Uprawa
|
Jak stosować? Dawkowanie
|
Kiedy stosować?
|
Jabłoń
|
Dawka: 200-250 kg/ha. Rozsypać równomiernie w pasy herbicydowe.
|
Termin stosowania: po kwitnieniu; początek fazy wzrostu zawiązków owoców
|
Jabłoń
|
Dawka: 150 kg/ha. Zabieg uzupełniający azot oraz bor w roślinie pod kątem następnego sezonu wegetacyjnego.
|
Termin stosowania: początek zbiorów; po zbiorach (odmiany wczesne);
|
Grusza
|
Dawka: 150 kg/ha. Rozsypać równomiernie w pasy herbicydowe. Zabieg uzupełniający azot oraz bor w roślinie pod kątem następnego sezonu wegetacyjnego.
|
Termin stosowania: Przed zbiorem.
|
Wiśnia, śliwa, czereśnia, brzoskwinia, morela
|
Dawka: 150-200 kg/ha. Rozsypać równomiernie w pasy herbicydowe. Stosowanie po zbiorach uzupełnia azot i bor w roślinie pod kątem następnego sezonu wegetacyjnego.
|
Termin stosowania: pełnia kwitnienia.
|
Wiśnia, śliwa, czereśnia, brzoskwinia, morela
|
Dawka: 100-200 kg/ha. Rozsypać równomiernie w pasy herbicydowe. Stosowanie po zbiorach uzupełnia azot i bor w roślinie pod kątem następnego sezonu wegetacyjnego.
|
Termin stosowania: wzrost zawiązków owoców.
|
Wiśnia, śliwa, czereśnia, brzoskwinia, morela
|
Dawka: 150 kg/ha. Rozsypać równomiernie w pasy herbicydowe. Stosowanie po zbiorach uzupełnia azot i bor w roślinie pod kątem następnego sezonu wegetacyjnego.
|
Termin stosowania: po zbiorach.
|
Malina letnia, malina jesienna
|
Dawka: 250 kg/ha. Stosować w rzędy.
|
Termin stosowania: Początek kwitnienia.
|
Malina letnia, malina jesienna
|
Dawka: 200 kg/ha. Stosować w rzędy.
|
Termin stosowania: Koniec maja.
|
Porzeczka
|
Dawka: 250 kg/ha. Stosować w rzędy.
|
Termin stosowania: Koniec kwitnienia.
|
Porzeczka
|
Dawka: 150 kg/ha. Stosować w rzędy.
|
Termin stosowania: Po zbiorach.
|
Jagoda kamczacka
|
Dawka: Do 150 kg/ha.
|
Termin stosowania: Do 2 tygodni po zbiorach.
|
Truskawka
|
Dawka: Do 150 kg/ha. Jednorazowo, na początku kwitnienia.
|
Termin stosowania: Początek kwitnienia.
|
Kapusta głowiasta, kalafior, brokuł, kapusta brukselska
|
Dawka: 150-250 kg/ha. Wielkość i liczba dawek w zależności od strategii nawożenia azotem oraz przeznaczenia plonu. Niższe dawki dla warzyw o krótszym okresie wegetacji z przeznaczeniem na świeży rynek. Wyższe – z przeznaczeniem dla przemysłu.
|
Termin stosowania: 2-3 tygodnie po wysadzeniu.
|
Kapusta głowiasta, kalafior, brokuł, kapusta brukselska
|
Dawka: 150-250 kg/ha. Wielkość i liczba dawek w zależności od strategii nawożenia azotem oraz przeznaczenia plonu. Niższe dawki dla warzyw o krótszym okresie wegetacji z przeznaczeniem na świeży rynek. Wyższe – z przeznaczeniem dla przemysłu.
|
Termin stosowania: 4-5 tygodni po wysadzeniu.
|
Kapusta głowiasta, kalafior, brokuł, kapusta brukselska
|
Dawka: 150-250 kg/ha. Wielkość i liczba dawek w zależności od strategii nawożenia azotem oraz przeznaczenia plonu. Niższe dawki dla warzyw o krótszym okresie wegetacji z przeznaczeniem na świeży rynek. Wyższe – z przeznaczeniem dla przemysłu.
|
Termin stosowania: 6-7 tygodni po wysadzeniu.
|
Kapusta pekińska
|
Dawka: 150-200 kg/ha.
|
Termin stosowania: 3 i 5 tygodni po wysadzeniu.
|
Cebula
|
Dawka: 150-200 kg/ha. Liczba dawek w zależności od strategii nawożenia azotem, warunków glebowych i zakładanej wielkości plonu: od 2-3.
|
Termin stosowania: Od 2-3 tygodni po wschodach do II dekady czerwca.
|
Pomidor polowy
|
Dawka: 150-200 kg/ha.
|
Termin stosowania: 2 oraz 4 tygodnie po wysadzeniu rozsady.
|
Ogórek polowy
|
Dawka: 150 kg/ha.
|
Termin stosowania: Faza 3-4 liści właściwych.
|
Marchew, pietruszka
|
Dawka: 150-250 kg/ha.
|
Termin stosowania: Faza 4-6 liści właściwych.
|
Seler
|
Dawka: 150-200 kg/ha.
|
Termin stosowania: 4-5 tygodni po wysadzeniu.
|
Burak ćwikłowy
|
Dawka: 150-200 kg/ha.
|
Termin stosowania: 2 tygodnie po wschodach oraz 4 tygodnie później.
|