Item 1 of 0
    Agrosimex logo
    Bestseller

    WAPNOVIT® TURBO

    Marka: Intermag

    EAN: 5908270226500

    Przeznaczenie: uprawy rolnicze,uprawy sadownicze,uprawy warzywne

    Pojemność
    Cena
    Pojemność:
    1L
    5L
    20L
    Pojemność

    Cena

    Pojemność:
    1L
    5L
    20L

    Ilość:

    Produkt dostępny

    Wysyłka 24h

    13,00 zł za 1szt.
    Cena netto: 13,00 zł
    Opis produktu i specyfikacja
    Opinie
    Usługi

    Opis produktu - WAPNOVIT® TURBO

    WAPNOVIT® TURBO to nowoczesny nawóz wapniowy (260 g CaO w 1 litrze) wzbogacony w magnez i mikroelementy.

    W nawozie WAPNOVIT® TURBO zastosowano technologię INT, która sprawia, że preparat jest wyjątkowo skuteczny – wapń jest bardzo szybko pobierany przez roślinę i przemieszczany do wszystkich organów, zapewniając im prawidłowy wzrost i rozwój.      

    Wzbogacające nawóz składniki: magnez (Mg), bor (B), miedź (Cu), molibden (Mo) i cynk (Zn) – dodatkowo korzystnie wpływają na ilość i jakość plonu.

    WAPNOVIT® TURBO polecany jest do dokarmiania dolistnego, a także do stosowania wraz z nawadnianiem (fertygacja) upraw o podwyższonym zapotrzebowaniu na wapń. Dokarmianie dolistne wapniem jest konieczne, szczególnie w uprawach ogrodniczych, z powodu ograniczonego przemieszczania i transportowania jonów Ca2+ w roślinach. Ten sposób dostarczania wapnia roślinom zapobiega występowaniu chorób fizjologicznych takich jak np. sucha zgnilizna wierzchołkowa na pomidorach, gorzka plamistość podskórna na jabłkach, „tipburn” w warzywach kapustnych.

    WAPNOVIT® TURBO jest niezbędnym elementem technologii uprawy roślin ogrodniczych na rynek świeży i do przetwórstwa. Stosowany w uprawach rolniczych, zwłaszcza okopowych, wpływa na podwyższenie zawartości substancji zapasowych, np. cukru w buraku cukrowym.

     

    Składniki pokarmowe:

    • Azot (N) całkowity – 130g/l
    • Azot (N) azotanowy (NO3) – 120g/l
    • Tlenek wapnia (CaO) – 260g/l
    • Tlenek magnezu (MgO) – 10g/l
    • Bor (B) – 0,75g/l
    • Miedz (Cu) schelatowana przed EDTA – 0,3g/l
    • Molibden (Mo) – 0,015g/l
    • Cynk (Zn) schelatowany przed EDTA – 0,3g/l

     

    Stosowanie:

    WAPNOVIT® TURBO zaleca się stosować profilaktycznie (zapobiegawczo), przed wystąpieniem wizualnych objawów niedoboru wapnia na roślinach. Dopuszczenie do wystąpienia objawów niedoboru zawsze prowadzi do obniżenia ilości i jakości plonu. Szczególnie duże znaczenie mają zabiegi wykonywane w okresach intensywnych przyrostów oraz kształtowania się i wzrostu owoców, bulw lub korzeni spichrzowych.

    Do roślin o szczególnie wysokim zapotrzebowaniu na wapń należą między innymi: jabłoń, grusza, drzewa pestkowe, truskawka, pomidor, papryka, rośliny kapustne, rośliny korzeniowe i jagodowe.

    WAPNOVIT® TURBO stosowany w terminach i dawkach zalecanych w programach nawożenia poszczególnych gatunków, skutecznie uzupełnia i/lub koryguje nawożenie doglebowe oraz dostarcza przyswajalny przez rośliny wapń w okresach największego zapotrzebowania roślin na ten składnik.

    Dokarmianie interwencyjne jest zalecane, gdy wystąpią wizualne objawy niedoboru wapnia na roślinach lub gdy wyniki analizy materiału roślinnego wskazują na zbyt niską zawartość wapnia (ukryte niedobory). Aplikacje interwencyjne powinny mieć miejsce jedynie w przypadkach, gdy zabiegi profilaktyczne nie mogły być wykonane we właściwym terminie. Nawet krótkotrwałe wystąpienie niedoborów wapnia może istotnie obniżyć ilość i jakość plonu.

    Wapń dostarczany w nawozie WAPNOVIT® TURBO korzystnie wpływa na wielkość i jakość plonu poprzez:

    • ograniczenie występowania chorób fizjologicznych owoców i warzyw
    • wzmocnienie i stabilizację struktury ścian komórkowych (poprawia tolerancję roślin na niesprzyjające warunki środowiska i mechaniczne uszkodzenia podczas transportu)
    • prawidłowy rozwój i wzrost poszczególnych organów roślinnych, w tym również generatywnych (kwiaty, zawiązki)
    • zwiększenie odporności roślin na choroby grzybowe
    • poprawę efektywności zapylenia i zawiązywania owoców
    • zwiększenie jędrności owoców i warzyw
    • stymulację równomiernego dojrzewania owoców i warzyw
    • poprawę właściwości przechowalniczych plonu i wydłużenie okresu przechowywania

     

    Zabiegi dolistne:

    • W zabiegach dokarmiania dolistnego stosować WAPNOVIT® TURBO w formie roztworu wodnego. Może być stosowany łącznie z innymi preparatami, po przeprowadzeniu testu potwierdzającego możliwość mieszania. WAPNOVIT® TURBO stosować w terminach i dawkach przedstawionych poniżej (tabela).

    Fertygacja:

    • Zalecenia szczegółowe (skład pożywki oraz częstotliwość aplikacji) powinny uwzględniać wymagania pokarmowe roślin, wyniki analiz chemicznych wody stosowanej do fertygacji i gleby (podłoża), a także warunki pogodowe.
    • WAPNOVIT® TURBO stosować w postaci roztworu wodnego o stężeniu 0,01–0,2 % (0,1–2 l nawozu w 1000 l pożywki gotowej do użycia). Stosując WAPNOVIT® TURBO w pożywce wraz z innymi nawozami nie przekraczać łącznego stężenia 0,2% wszystkich składników w dawkowanej pożywce. Przygotowując roztwory stężone, dawkę nawozu należy proporcjonalnie zwiększyć.
    • Roztwory stężone nawozu WAPNOVIT® TURBO sporządzać w innym zbiorniku niż roztwór stężony nawozów zawierających siarkę.

     

    Dawkowanie:

    Uprawa

    Termin stosowania

    Dawka

    Pszenica ozima

    ·        Jesień: faza 3.–6. liścia

    ·        Wiosna: krzewienie

    ·        wzrost źdźbła

    ·        kłoszenie – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków (z wyłączeniem okresu kwitnienia, w trakcie którego zabiegi dolistne nie są zalecane). Zabieg traktować jako optymalny w przypadku odmian jakościowych w celu poprawy parametrów jakościowych ziarna (liczba opadania), a także w warunkach utrudnionego pobierania wapnia z gleby (np. niska zasobność gleby w wapń, okresowe niedobory wody).

    4–6 l/ha

    Pszenica jara

    ·        rozwój liści – krzewienie

    ·        wzrost źdźbła

    ·        kłoszenie – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków (z wyłączeniem okresu kwitnienia, w trakcie którego zabiegi dolistne nie są zalecane). Zabieg traktować jako optymalny w przypadku odmian jakościowych w celu poprawy parametrów jakościowych ziarna (liczba opadania), a także w warunkach utrudnionego pobierania wapnia z gleby (np. niska zasobność gleby w wapń, okresowe niedobory wody).

    4–6 l/ha

    Pszenżyto ozime

    ·        Jesień: faza 3.–6. liścia

    ·        Wiosna: kontynuacja krzewienia

    ·        wzrost źdźbła

    ·        kłoszenie – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków (z wyłączeniem okresu kwitnienia, w trakcie którego zabiegi dolistne nie są zalecane)

    4–6 l/ha

    Pszenżyto jare

    ·        rozwój liści – krzewienie

    ·        wzrost źdźbła

    ·        kłoszenie – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków (z wyłączeniem okresu kwitnienia, w trakcie którego zabiegi dolistne nie są zalecane)

    4–6 l/ha

    Jęczmień paszowy (jary)

    ·        rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła

    ·        faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa

    4–6 l/ha

    Jęczmień paszowy (ozimy)

    ·        Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia

    ·        Wiosna: początek wzrostu źdźbła

    ·        faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa

    4–6 l/ha

    Jęczmień browarny (jary)

    ·        rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła

    ·        faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa

    4–6 l/ha

    Żyto ozime

    ·        Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia

    ·        Wiosna: początek wzrostu źdźbła

    ·        faza liścia flagowego – do początku kłoszenia

    4–6 l/ha

    Żyto jare

    ·        rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła

    ·        faza liścia flagowego – do początku kłoszenia

    4–6 l/ha

    Owies

    ·        rozwój liści – krzewienie

    ·        wzrost źdźbła – do fazy liścia flagowego

    4–6 l/ha

    Rzepak ozimy

    ·        Wiosna: początek wzrostu pędu głównego

    ·        rozwój pąków kwiatowych – do początku kwitnienia. Zabieg traktować jako szczególnie wskazany (optymalny) w warunkach utrudnionego pobierania wapnia z gleby (np. niska zasobność gleby w wapń, okresowe niedobory wody).

    4–6 l/ha

    Rzepak jary

    ·        rozwój liści – do początku wzrostu pędu głównego

    ·        rozwój pąków kwiatowych – do początku kwitnienia. Zabieg traktować jako szczególnie wskazany (optymalny) w warunkach utrudnionego pobierania wapnia z gleby (np. niska zasobność gleby w wapń, okresowe niedobory wody).

    4–6 l/ha

    Słonecznik

    ·        faza 4.–6. liścia (BBCH 14–16)

    ·        wzrost pędu – początek rozwoju pąków (BBCH 30–53)

    4–6 l/ha

    Len

    ·        faza 2.–4. liścia (BBCH 12–14)

    ·        wzrost pędu głównego – widoczne pierwsze pąki kwiatowe (BBCH 30–53)

    4–6 l/ha

    Kukurydza

    ·        faza 2.–6. liścia (optymalny termin zabiegu to 4 liście)

    ·        faza 7.–8. liścia

    4–6 l/ha

    Burak cukrowy

    ·        początek rozwoju liści Zabieg traktować jako optymalny w warunkach utrudnionego pobierania wapnia (np. niska zasobność gleby w wapń, pH gleby poniżej 5,8, wysoka zawartość fosforu, niedostatek wody).

    ·        początek rozwoju korzenia spichrzowego. Zabieg traktować jako optymalny w warunkach utrudnionego pobierania wapnia (np. niska zasobność gleby w wapń, pH gleby poniżej 5,8, wysoka zawartość fosforu, niedostatek wody).

    ·        14–21 dni po rozpoczęciu rozwoju korzenia spichrzowego

    4–6 l/ha

    Ziemniak

    ·        wzrost pędów i liści (wysokość roślin ˃15 cm)

    ·        początek wzrostu bulw

    ·        wzrost bulw. Zabieg traktować jako optymalny w warunkach utrudnionego pobierania wapnia (np. niska zasobność gleby w wapń, niedostatek wody)

    4–6 l/ha

    Soja

    ·        rozwój pierwszych liści trójlistkowych

    ·        rozwój pąków (pąkowanie)

    ·        początek rozwoju strąków i nasion. Zabieg traktować jako optymalny w przypadku słabego brodawkowania

     

    4–6 l/ha

    Jabłoń bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        koniec kwitnienia: większość płatków opadła

    ·        początek rozwoju owoców

    ·        wzrost i rozwój owoców: 3–5 zabiegów co 7–14 dni

    ·        dojrzewanie owoców: 1–2 zabiegi co 7–14 dni

    4–6 l/ha

    Jabłoń sady fertygowane (owocujący sad)

    ·        początek rozwoju owoców

    ·        wzrost i rozwój owoców: 2–3 zabiegi co 7–21 dni

    ·        dojrzewanie owoców: 1–2 zabiegi co 7–14 dni

    4–6 l/ha

    Grusza sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        koniec kwitnienia: większość płatków opadła

    ·        wzrost i rozwój owoców: 3–4 zabiegi co 7–14 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    4–6 l/ha

    Czereśnia sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        rozwój zawiązków owoców

    ·        wzrost owoców: 3 zabiegi co 5–7 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    ·        Zapobieganie pękaniu owoców: każdorazowo bezpośrednio przed spodziewanym deszczem lub w trakcie deszczu (roztwór 0,1–0,3%)

     

    4–6 l/ha

    Czereśnia sady fertygowane (owocujący sad)

    ·        wzrost owoców: 3 zabiegi co 5–7 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    ·        Zapobieganie pękaniu owoców: każdorazowo bezpośrednio przed spodziewanym deszczem lub w trakcie deszczu (roztwór 0,1–0,3%)

    4–6 l/ha

    Wiśnia sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        wzrost owoców: 3 zabiegi co 5–7 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    ·        Zapobieganie pękaniu owoców: każdorazowo bezpośrednio przed spodziewanym deszczem lub w trakcie deszczu (roztwór 0,1–0,3%)

    4–6 l/ha

    Śliwa sad bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        rozwój związków owoców

    ·        wzrost owoców: 4–5 zabiegów co 7–10 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    4–6 l/ha

    Morela sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        rozwój związków owoców

    ·        wzrost owoców: 4–5 zabiegów co 7–10 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    4–6 l/ha

    Brzoskwinia sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        rozwój związków owoców

    ·        wzrost owoców: 4–5 zabiegów co 7–10 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    4–6 l/ha

    Nektaryna sady bez fertygacji (owocujący sad)

    ·        rozwój związków owoców

    ·        wzrost owoców: 4–5 zabiegów co 7–10 dni

    ·        początek dojrzewania owoców

    4–6 l/ha

    Agrest

    ·        początek wzrostu zawiązków owoców (BBCH 71–73)

    ·        rozwój owoców (BBCH 75–77) 1–2 zabiegi co 7–10 dni

    ·        początek dojrzewania owoców (BBCH 81)

    4–6 l/ha

    Malina plantacje bez fertygacji – malina jesienna (odmiany owocujące na pędach jednorocznych)

    ·        początek rozwoju pierwszych kwiatostanów

    ·        początek rozwoju pierwszych owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie owoców: 3–4 zabiegi co 5–14 dni po kolejnych zbiorach owoców

    4–6 l/ha

    Malina plantacje bez fertygacji malina letnia (odmiany owocujące na pędach dwuletnich)

    ·        początek rozwoju kwiatostanów

    ·        początek rozwoju owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie owoców: 3–4 zabiegi co 5–7 dni po kolejnych zbiorach

    4–6 l/ha

    Porzeczka

    ·        widoczne pierwsze owoce na gronie – wytworzonych 30% owoców (BBCH 71–73)

    ·        wytworzonych 50–70% owoców (BBCH 75–77)

    ·        początek wybarwiania się owoców (BBCH 81)

    4–6 l/ha

    Borówka amerykańska plantacje bez fertygacji (plantacje owocujące)

    ·        koniec kwitnienia / początek zawiązywania się owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie owoców, 1–2 zabiegi co 10–14 dni

    4–6 l/ha

    Winorośl

    ·        rozwój owoców – do fazy jagód wielkości grochu

    ·        jagody zaczynają stykać się ze sobą

    ·        początek dojrzewania owoców

    ·        wybarwianie się owoców

    4–6 l/ha

    Truskawka plantacje bez fertygacji (Odmiany owocujące latem, plantacje jeszcze nieowocujące założone jesienią)

    ·        Wiosna – rozwój liści i koron

    ·        Lato – dalszy rozwój wegetatywny i zawiązywanie pąków na przyszły sezon

    4–6 l/ha

    Truskawka plantacje bez fertygacji (Odmiany owocujące latem, plantacje w pełni owocujące)

    ·        biały pąk

    ·        początek rozwoju owoców

    ·        początek dojrzewania owoców

    ·        bezpośrednio po pierwszym zbiorze

    ·        w okresie zbiorów owoców, 1–2 zabiegi co 3–5 dni

    4–6 l/ha

    Truskawka plantacje fertygowane (Odmiany owocujące latem, plantacje założone latem z sadzonek zielonych doniczkowanych – Uprawa w gruncie)

    ·        początek rozwoju pierwszych owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie owoców: 2–3 zabiegi co 5–10 dni

    4–6 l/ha

    Truskawka plantacje fertygowane (Odmiany owocujące latem, plantacje założone wiosną z sadzonek frigo – Uprawa w gruncie)

    ·        początek rozwoju pierwszych owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie owoców: 2–3 zabiegi co 5–10 dni

    4–6 l/ha

    Truskawka plantacje fertygowane (Odmiany powtarzające, plantacje założone wiosną z sadzonek frigo. Uprawy w gruncie lub podłożach)

    ·        początek rozwoju pierwszych owoców

    ·        rozwój i dojrzewanie pierwszych owoców: 2 zabiegi co 5–7 dni

    ·        okres owocowania: 3–5 zabiegów co 14–28 dni

    4–6 l/ha

    Truskawka produkcja sadzonek (produkcja sadzonek frigo)

    ·        Lato: rozwój, wzrost i ukorzenianie się sadzonek

    4–6 l/ha

    Pomidor

    ·        rozwój liści (BBCH 15–19)

    ·        widoczny 1.–3. kwiatostan (BBCH 51–53)

    ·        otwarty pierwszy kwiat na 1.–3. kwiatostanie (BBCH 61–63)

    ·        pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71–72)

    ·        pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 3.–4. gronie (BBCH 73–74)

    ·        pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 5.–6. gronie (BBCH 75–76)

    4–6 l/ha

    Papryka

    ·        rozwój liści i pędów bocznych (BBCH 13–29)

    ·        widoczny 1. pąk kwiatowy – otwarty pierwszy kwiat (BBCH 51–61)

    ·        1.–3. owoc osiągnął typową wielkość i kształt (BBCH 71–73) 1–2 zabiegi co 5–10 dni

    ·        4.–6. owoc osiągnął typową wielkość i kształt w (BBCH 74–76)

    4–6 l/ha

    Oberżyna

    ·        rozwój liści i pędów bocznych (BBCH 13–29)

    ·        widoczny 1. pąk kwiatowy – otwarty pierwszy kwiat (BBCH 51–61)

    ·        1.–3. owoc osiągnął typową wielkość i kształt (BBCH 71–73) 1–2 zabiegi co 5–10 dni

    ·        4.–6. owoc osiągnął typową wielkość i kształt w (BBCH 74–76)

    4–6 l/ha

    Ogórek

    ·        rozwój liści i pędów bocznych (BBCH 13–29)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57)

    ·        rozwój owoców (BBCH 71–75)

    4–6 l/ha

    Dynia

    ·        rozwinięty 6.–8. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–18)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57)

    ·        rozwój owoców (BBCH 71–75)

    4–6 l/ha

    Kabaczek

    ·        rozwinięty 6.–8. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–18)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52)

    ·        na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57)

    ·        rozwój owoców (BBCH 71–75)

    4–6 l/ha

    Warzywa cebulowe

    ·        rozwój liści (BBCH 16–19)

    ·        początek rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 41–43)

    ·        rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru, 40–50 % typowej średnicy (BBCH 44–45)

    4–6 l/ha

    Brokuł

    ·        faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17)

    ·        widoczny 8. pęd boczny – widocznych 9 lub więcej pędów bocznych (BBCH 28–29)

    ·        początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 20% typowej wielkości (BBCH 41–42)

    ·        róża osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)

    4–6 l/ha

    Kalafior

    ·        faza 5.–6. liścia (BBCH 15–16)

    ·        faza 7.–8. liścia (BBCH 17–18)

    ·        faza 9 lub więcej liści – początek rozwoju róży (›1 cm) (BBCH 19–41)

    ·        róża osiąga 20–30% typowej wielkości (BBCH 42–43)

    ·        róża osiąga 40–50% typowej wielkości (BBCH 44–45)

    4–6 l/ha

    Kapusta głowiasta biała

    ·        faza 6–9 lub więcej liści (BBCH 16–19)

    ·        zaczynają się tworzyć główki (BBCH 41)

    ·        główka osiąga 20–40% typowej wielkości (BBCH 42–44)

    ·        główka osiąga 50–70% typowej wielkości (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Kapusta głowiasta czerwona

    ·        faza 6–9 lub więcej liści (BBCH 16–19)

    ·        zaczynają się tworzyć główki (BBCH 41)

    ·        główka osiąga 20–40% typowej wielkości (BBCH 42–44)

    ·        główka osiąga 50–70% typowej wielkości (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Kapusta włoska

    ·        faza 6–9 lub więcej liści (BBCH 16–19)

    ·        zaczynają się tworzyć główki (BBCH 41)

    ·        główka osiąga 20–40% typowej wielkości (BBCH 42–44)

    ·        główka osiąga 50–70% typowej wielkości (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Kapusta pekińska

    ·        faza 6–9 lub więcej liści (BBCH 16–19)

    ·        zaczynają się tworzyć główki (BBCH 41)

    ·        główka osiąga 20–40% typowej wielkości (BBCH 42–44)

    ·        główka osiąga 50–70% typowej wielkości (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Kapusta brukselska

    ·        faza 7. liścia –główny pęd osiąga 30% wysokości typowej dla odmiany  BBCH 17–33)

    ·        główny pęd osiąga 70% wysokości typowej dla odmiany – początek rozwoju pąków bocznych (BBCH 37–41)

    ·        początek rozwoju pąków bocznych – pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte (BBCH 41–43)

    ·        pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte – 80% rozgałęzień mocno zamkniętych (BBCH 43–48)

    4–6 l/ha

    Kalarepa

    ·        faza 3–5 (BBCH 13–15)

    4–6 l/ha

    Rzodkiewka

    ·        faza 3–5 (BBCH 13–15)

    4–6 l/ha

    Jarmuż

    ·        faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17)

    ·        główny pęd osiągnął 30–50% ostatecznej długości typowej dla odmiany (BBCH 33–35)

    ·        osiągnięcie 30–50% masy liściowej typowej dla odmiany (BBCH 43–45)

    4–6 l/ha

    Marchew

    ·        faza 4. liścia właściwego – faza 5. liścia / korzeń zaczyna się poszerzać (BBCH 14–15/41)

    ·        korzeń osiąga ok. 20% typowej średnicy (BBCH 42)

    ·        korzeń osiąga 30–40% typowej średnicy (BBCH 43–44)

    ·        korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Pietruszka

    ·        faza 4. liścia właściwego – faza 5. liścia / korzeń zaczyna się poszerzać (BBCH 14–15/41)

    ·        korzeń osiąga ok. 20% typowej średnicy (BBCH 42)

    ·        korzeń osiąga 30–40% typowej średnicy (BBCH 43–44)

    ·        korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Pasternak

    ·        faza 4. liścia właściwego – faza 5. liścia / korzeń zaczyna się poszerzać (BBCH 14–15/41)

    ·        korzeń osiąga ok. 20% typowej średnicy (BBCH 42)

    ·        korzeń osiąga 30–40% typowej średnicy (BBCH 43–44)

    ·        korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47)

    4–6 l/ha

    Seler

    Rozsada

    ·        rozwinięty 1. liść właściwy – faza 3. liścia (BBCH 11–13)

    Uprawa w gruncie

    ·        faza 7. liścia – faza 9 lub więcej liści / korzeń zaczyna się poszerzać (BBCH 17–19/41)

    ·        korzeń osiąga ok.20% typowej średnicy (BBCH 42)

    ·        korzeń osiąga 30–40% typowej średnicy (BBCH 43–44)

    ·        korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47)

    podlewanie roztwór 0,05–0,1% opryskiwanie roztwór 0,25–0,3%

    Burak ćwikłowy

    ·        faza 5 liści właściwych / początek zakrywania międzyrzędzi (BBCH 15/31)

    ·        początkowy rozwój korzenia spichrzowego, ø ›2 cm (BBCH 41–43)

    ·        korzeń osiąga 40–70% typowej średnicy (BBCH 44–47)

    4–6 l/ha

    Warzywa strączkowe

    ·        początek rozwoju strąków, 10–30% strąków osiąga typową długość (BBCH 71–73)

    4–6 l/ha

    Rozsada warzyw

    ·        faza 2.–3. liścia, kolejny po 5–14 dniach

    podlewanie: 0,05–0,1 l nawozu w 100 l wody opryskiwanie: 0,25–0,3 l nawozu w 100 l wody

     

    Specyfikacja

    Marka: Intermag

    EAN: 5908270226500

    Przeznaczenie: uprawy rolnicze,uprawy sadownicze,uprawy warzywne

    Pojemność
    Cena

    Opinie - WAPNOVIT® TURBO

    Usługi

    Bestseller
    Cena brutto:
    13,00 zł za 1szt.
    Cena netto: 13,00 zł

    Produkt dostępny

    Wysyłka 24h

    Ilość:

    Dlaczego Agrosimex?

    Ponad 7000 produktów wysokiej jakości

    25 sklepów detalicznych

    Na rynku od 1991 roku

    Tylko oryginalne produkty

    100% Polska firma