Uprawa |
Termin |
Dawki środka |
---|---|---|
Jabłonie, grusze |
4 opryski w fazie : zielonego i różowego pąka oraz w okresie 30 dni wzrostu zawiązków |
0,2 I/ha w 500 — 800 I wody |
Wiśnie, czereśnie, śliwy, truskawki, porzeczki, agrest, borówki, maliny, winorośl |
4 opryski w okresie : - przed kwitnieniem - Pełnia kwitnienia - bezpośrednio po kwitnieniu - 10-20 dni po kwitnieniu |
0,2 l/ha w 500 — 800 I wody |
Pomidor |
7-10 dni po wysadzeniu rozsady, następnie 2 zabiegi co 7-14 dni |
0,16 I/ha w 500 I wody |
Ogórek |
Po wytworzeniu 2-4 liści lub 7 dni po wysadzeniu rozsady, następnie 2 zabiegi co 7-14 dni |
0,16 I/ha w 500 I wody |
Pozostałe warzywa |
2-3 zabiegi co 10-14 dni w okresie niekorzystnych warunków atmosferycznych i intensywnego wzrostu |
0,2 I/ha w 500 I wody |
Ziemniaki |
Po wytworzeniu pokroju krzaka, następnie 1-3' zabiegi co 7-14 dni. |
0,2 I/ha w 300 I wody |
Rzepak ozimy |
-Jesienią w fazie 6 liści - Po ruszeniu wegetacji wiosennej - Po wytworzeniu pąków kwiatowych. |
0,2 I/ha w 200 — 300 I wody |
Kukurydza |
W fazie 6 liści i 10-14 dni później |
0,2 I/ha w 200 — 300 I wody |
Zboża ozime |
- Jesienią w fazie 4-6 liści. - Po ruszeniu wegetacji wiosennej - W fazie strzelania w źdźbło |
0,2l/ha w 200 — 300l wody |
Zboża jare |
- Jesienią w fazie 4-6 liści. -W fazie strzelania w źdźbło. |
0,2l/ha w 200 — 300l wody |
Buraki cukrowe |
W fazie 2-4 liści, następnie 3 zabiegi do 10-14 dni w fazie 8 liści |
0,2l/ha w 200 — 300l wody |
Rośliny strączkowe |
Po wytworzeniu rozety liściowej i po wytworzeniu pąków kwiatowych. |
0,2l/ha w 200 — 300l wody |
Słonecznik |
Po wytworzeniu 2-4 liści właściwych. |
0,2l/ha w 200 — 300l wody |
EAN:5900644530947