Marka: UPL
Grupa upraw: Truskawka, Porzeczka czerwona, Malina, Grusza, Śliwa, Wrzosowate rośliny ozdobne, Szkółki, Ogrody Zobacz wszystkie
EAN: 2000000156675
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne uprawy ogrodnicze uprawy rolnicze
Substancja czynna: Pythium oligandrum
Ilość:
Produkt dostępny
Wysyłka 24h
Zobacz historię ceny
Agrofag: Szara pleśń, Gorzka zgnilizna, Mokra zgnilizna, Fytoftoroza, Czarna plamistość, Zgnilizna twardzikowa, Różowa plamistość liści, Pleśń śniegowa, Ryzoktonioza traw, Skórzasta zgnilizna owoców Zobacz wszystkie
POLYVERSUM WP
POLYVERSUM WP to środek zawierający żywy organizm, przeznaczony do ochrony strefy korzeniowej i nadziemnej przed chorobami grzybowymi.
Niepatogeniczny grzyb Pythium oligandrum jest pasożytem niektórych gatunków grzybów chorobotwórczych. Pythium oligandrum rozkłada strzępki grzybów patogenicznych poprzez rozkład enzymatyczny, stymulując jednocześnie mechanizmy odpornościowe chronionej rośliny, poprzez wprowadzenie do nich fitohormonów oraz fosforu i cukrów. Stymulacja ta rozpoczyna się podczas bezpośredniego kontaktu grzybni i młodej tkanki roślin.
Zawartość substancji czynnej: 10⁶ oospor grzyba Pythium oligandrum w 1 gramie środka.
Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwaczy polowych, sadowniczych, wytwornic pary oraz do podlewania i moczenia roślin
Zastosowanie w uprawach:
Uprawa |
Agrofag |
Termin stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Truskawka |
Szara pleśń, skórzasta zgnilizna owoców, mączniak prawdziwy, biała plamistość liści, czerwona plamistość liści |
Pierwszy zabieg wykonać wczesną wiosną zaraz po ruszeniu wegetacji. |
0,1 kg/ha. |
300 - 600 I/ha. |
Pomidor, papryka, ogórek, sałata uprawiane pod osłonami |
Patogeny pochodzenia glebowego powodujące fytoftorozę, zgorzel podstawy łodygi, fuzariozę, zgniliznę twardzikową |
Podlewać rośliny w fazie produkcji rozsady (2 zabiegi po wschodach siewek co 10 dni). Środek można również stosować po wysadzeniu roślin na miejsce stałe stosując 100 ml cieczy użytkowej na roślinę |
0,05% (5 g w 10 l wody) |
2 l/m². |
Jabłoń |
Choroby przechowalnicze: gorzka zgnilizna jabłek, mokra zgnilizna jabłek |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN W UPRAWACH
I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH
Uprawa |
Agrofag |
Termin stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Truskawka |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3oC– 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Papryka uprawiana w polu |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Środek stosować od fazy gdy pierwsze owoce papryki osiągną 5 – 6 cm. |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha |
Fasola szparagowa |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Środek stosować od początku kwitnienia do fazy gdy 30% strąków osiągnie normalną wielkość. |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha. |
Pietruszka korzeniowa |
Ordzawienie korzeni, choroby przechowalnicze |
Pierwszy zabieg wykonać gdy główka korzenia wynosi 6 – 7 mm. Drugi zabieg wykonać gdy główka korzenia wynosi 1,5 cm. Trzeci zabieg wykonać po upływie 21 dni. Czwarty zabieg wykonać w przypadku wystąpienia warunków silnie sprzyjających porażeniu. Zabieg należy wykonać na ok. 14 dni przed zbiorem w celu wybielenia korzeni i poprawy ich przechowywania.
|
0,2 kg/ha. |
600 – 1000 l/ha |
Kapusta pekińska |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Zabieg wykonać 5 – 7 dni przed zbiorem kapusty |
0,2 kg/ha. |
300 – 600 l/ha. |
Kapusta głowiasta biała |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Zabieg wykonać 5 – 7 dni przed zbiorem kapusty |
0,2 kg/ha. |
300 – 600 l/ha. |
Kapusta głowiasta czerwona |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu główek do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 oC – 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Seler korzeniowy |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu główek do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 oC - 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Bób |
Choroby przechowalnicze: askochytoza, czekoladowa plamistość |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu nasion do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3oC – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Ogórek uprawiany w polu |
Zgorzel siewek, mączniak rzekomy |
Pierwszy zabieg wykonać w fazie 2 – 3 liści właściwych ogórka. Drugi zabieg wykonać przed kwitnieniem ogórka. Trzeci zabieg wykonać po drugim zbiorze ogórka |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha |
Cebula |
Fuzaryjne różowienie korzeni |
Pierwszy zabieg wykonać w fazie 3 – 4 liści (BBCH 13-14). |
0,2 kg/ha. |
600 – 800 l/ha |
Chmiel |
Mączniak rzekomy |
Zabiegi rozpocząć od fazy rozwoju pierwszych liści |
0,02 kg/1000 m2 |
700 – 2000 l/ha |
Borówka amerykańska |
Szara pleśń, antraknoza |
Środek stosować od początku kwitnienia do zbioru owoców. |
0,15 kg/ha. |
500 l/ha. |
Porzeczka czarna |
Szara pleśń |
Środek stosować w fazie od początku kwitnienia do zbioru owoców |
0,15 kg/ha |
500 l/ha |
Porzeczka czerwona |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Malina jesienna |
Zamieranie pędów |
Środek stosować gdy młode pędy maliny osiągną wys. 15 – 20 cm. |
0,2 kg/ha |
600 - 700 l/ha. |
Szara pleśń |
Środek stosować od początku kwitnienia do końca zbioru owoców. |
0,2 kg/ha |
400 - 600l/ha. |
|
Malina letnia |
Zamieranie pędów |
Środek stosować wiosną po ruszeniu wegetacji oraz po zbiorach w celu ochrony jednorocznych nowych pędów. |
0,2 kg/ha |
700 l/ha. |
Szara pleśń |
Środek stosować od początku kwitnienia do końca zbioru owoców |
0,2 kg/ha. |
400 – 600 l/ha. |
|
Malina (niezależnie od terminu zbioru owoców). |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Czereśnia |
Szara pleśń |
Środek stosować w fazie gdy owoce zaczynają się intensywnie przebarwiać |
0,15 kg/ha. |
700 l/ha |
Grusza |
Szara pleśń, choroby przechowalnicze |
Środek stosować na 3 – 5 dni przed zbiorem owoców. |
0,15 kg/ha. |
500 l/ha. |
Szara pleśń, gorzka zgnilizna jabłek, mokra zgnilizna jabłek |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
|
Śliwa |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Brzoskwinia |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej. |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Szkółki i ogrody wrzosowatych roślin ozdobnych; Szkółki ozdobnych i leśnych drzew i krzewów iglastych |
Fytoftoroza |
Środek stosować podczas przesadzania sadzonek z multiplatów do doniczek. Środek stosować w trakcie produkcji rozsady oraz po wysadzeniu roślin do gruntu w szkółce lub ogrodzie. |
50 g/100 l wody |
50 g/100 l wody |
Pelargonia (uprawa pod osłonami); Poinsecja (uprawa pod osłonami) |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Podlewanie roślin: 100 ml cieczy użytkowej/roślinę |
50 g/100 l wody |
50 g/100 l wody |
Róże – szkółki i ogrody |
Szara pleśń, czarna plamistość |
Środek stosować od późnej wiosny do końca wegetacji |
50 g/100 l wody |
5,0 l cieczy użytkowej/100 m2. |
Trawniki, pola golfowe, stadiony |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, różowa plamistość liści, ryzoktonioza traw, pleśń śniegowa |
Pierwszy zabieg wykonać bezpośrednio po ruszeniu wegetacji. Drugi zabieg wykonać pod koniec kwietnia. Trzeci zabieg wykonać pod koniec czerwca. Czwarty zabieg wykonać przed ustaniem wegetacji |
0,02 kg/1000 m2. |
400 – 500 l/ha |
Okres karencji – nie dotyczy
Uwaga! Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone na etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami). Środki ochrony roślin należy stosować w taki sposób, aby nie stwarzać zagrożenia dla zdrowia ludzi, zwierząt oraz dla środowiska. Kupującym środki ochrony roślin musi być osobą trzeźwą. Korzystając z oferty oświadczasz, że spełniasz wyżej wymienione warunki.
Marka: UPL
Grupa upraw: Truskawka, Porzeczka czerwona, Malina, Grusza, Śliwa, Wrzosowate rośliny ozdobne, Szkółki, Ogrody Zobacz wszystkie
EAN: 2000000156675
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne uprawy ogrodnicze uprawy rolnicze
Substancja czynna: Pythium oligandrum
Wymiary:
POLYVERSUM WP
POLYVERSUM WP to środek zawierający żywy organizm, przeznaczony do ochrony strefy korzeniowej i nadziemnej przed chorobami grzybowymi.
Niepatogeniczny grzyb Pythium oligandrum jest pasożytem niektórych gatunków grzybów chorobotwórczych. Pythium oligandrum rozkłada strzępki grzybów patogenicznych poprzez rozkład enzymatyczny, stymulując jednocześnie mechanizmy odpornościowe chronionej rośliny, poprzez wprowadzenie do nich fitohormonów oraz fosforu i cukrów. Stymulacja ta rozpoczyna się podczas bezpośredniego kontaktu grzybni i młodej tkanki roślin.
Zawartość substancji czynnej: 10⁶ oospor grzyba Pythium oligandrum w 1 gramie środka.
Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwaczy polowych, sadowniczych, wytwornic pary oraz do podlewania i moczenia roślin
Zastosowanie w uprawach:
Uprawa |
Agrofag |
Termin stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Truskawka |
Szara pleśń, skórzasta zgnilizna owoców, mączniak prawdziwy, biała plamistość liści, czerwona plamistość liści |
Pierwszy zabieg wykonać wczesną wiosną zaraz po ruszeniu wegetacji. |
0,1 kg/ha. |
300 - 600 I/ha. |
Pomidor, papryka, ogórek, sałata uprawiane pod osłonami |
Patogeny pochodzenia glebowego powodujące fytoftorozę, zgorzel podstawy łodygi, fuzariozę, zgniliznę twardzikową |
Podlewać rośliny w fazie produkcji rozsady (2 zabiegi po wschodach siewek co 10 dni). Środek można również stosować po wysadzeniu roślin na miejsce stałe stosując 100 ml cieczy użytkowej na roślinę |
0,05% (5 g w 10 l wody) |
2 l/m². |
Jabłoń |
Choroby przechowalnicze: gorzka zgnilizna jabłek, mokra zgnilizna jabłek |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN W UPRAWACH
I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH
Uprawa |
Agrofag |
Termin stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Truskawka |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3oC– 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Papryka uprawiana w polu |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Środek stosować od fazy gdy pierwsze owoce papryki osiągną 5 – 6 cm. |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha |
Fasola szparagowa |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Środek stosować od początku kwitnienia do fazy gdy 30% strąków osiągnie normalną wielkość. |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha. |
Pietruszka korzeniowa |
Ordzawienie korzeni, choroby przechowalnicze |
Pierwszy zabieg wykonać gdy główka korzenia wynosi 6 – 7 mm. Drugi zabieg wykonać gdy główka korzenia wynosi 1,5 cm. Trzeci zabieg wykonać po upływie 21 dni. Czwarty zabieg wykonać w przypadku wystąpienia warunków silnie sprzyjających porażeniu. Zabieg należy wykonać na ok. 14 dni przed zbiorem w celu wybielenia korzeni i poprawy ich przechowywania.
|
0,2 kg/ha. |
600 – 1000 l/ha |
Kapusta pekińska |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Zabieg wykonać 5 – 7 dni przed zbiorem kapusty |
0,2 kg/ha. |
300 – 600 l/ha. |
Kapusta głowiasta biała |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Zabieg wykonać 5 – 7 dni przed zbiorem kapusty |
0,2 kg/ha. |
300 – 600 l/ha. |
Kapusta głowiasta czerwona |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu główek do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 oC – 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Seler korzeniowy |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu główek do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 oC - 5 oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Bób |
Choroby przechowalnicze: askochytoza, czekoladowa plamistość |
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu nasion do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3oC – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Ogórek uprawiany w polu |
Zgorzel siewek, mączniak rzekomy |
Pierwszy zabieg wykonać w fazie 2 – 3 liści właściwych ogórka. Drugi zabieg wykonać przed kwitnieniem ogórka. Trzeci zabieg wykonać po drugim zbiorze ogórka |
0,15 kg/ha. |
300 l/ha |
Cebula |
Fuzaryjne różowienie korzeni |
Pierwszy zabieg wykonać w fazie 3 – 4 liści (BBCH 13-14). |
0,2 kg/ha. |
600 – 800 l/ha |
Chmiel |
Mączniak rzekomy |
Zabiegi rozpocząć od fazy rozwoju pierwszych liści |
0,02 kg/1000 m2 |
700 – 2000 l/ha |
Borówka amerykańska |
Szara pleśń, antraknoza |
Środek stosować od początku kwitnienia do zbioru owoców. |
0,15 kg/ha. |
500 l/ha. |
Porzeczka czarna |
Szara pleśń |
Środek stosować w fazie od początku kwitnienia do zbioru owoców |
0,15 kg/ha |
500 l/ha |
Porzeczka czerwona |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Malina jesienna |
Zamieranie pędów |
Środek stosować gdy młode pędy maliny osiągną wys. 15 – 20 cm. |
0,2 kg/ha |
600 - 700 l/ha. |
Szara pleśń |
Środek stosować od początku kwitnienia do końca zbioru owoców. |
0,2 kg/ha |
400 - 600l/ha. |
|
Malina letnia |
Zamieranie pędów |
Środek stosować wiosną po ruszeniu wegetacji oraz po zbiorach w celu ochrony jednorocznych nowych pędów. |
0,2 kg/ha |
700 l/ha. |
Szara pleśń |
Środek stosować od początku kwitnienia do końca zbioru owoców |
0,2 kg/ha. |
400 – 600 l/ha. |
|
Malina (niezależnie od terminu zbioru owoców). |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Czereśnia |
Szara pleśń |
Środek stosować w fazie gdy owoce zaczynają się intensywnie przebarwiać |
0,15 kg/ha. |
700 l/ha |
Grusza |
Szara pleśń, choroby przechowalnicze |
Środek stosować na 3 – 5 dni przed zbiorem owoców. |
0,15 kg/ha. |
500 l/ha. |
Szara pleśń, gorzka zgnilizna jabłek, mokra zgnilizna jabłek |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
200 g/500 m3 komory przechowalniczej |
4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 - 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
|
Śliwa |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Brzoskwinia |
Choroby przechowalnicze: szara pleśń |
Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. |
150 g/500 m3 komory przechowalniczej. |
5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzącym na 500 m3 komory przechowalniczej. |
Szkółki i ogrody wrzosowatych roślin ozdobnych; Szkółki ozdobnych i leśnych drzew i krzewów iglastych |
Fytoftoroza |
Środek stosować podczas przesadzania sadzonek z multiplatów do doniczek. Środek stosować w trakcie produkcji rozsady oraz po wysadzeniu roślin do gruntu w szkółce lub ogrodzie. |
50 g/100 l wody |
50 g/100 l wody |
Pelargonia (uprawa pod osłonami); Poinsecja (uprawa pod osłonami) |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Podlewanie roślin: 100 ml cieczy użytkowej/roślinę |
50 g/100 l wody |
50 g/100 l wody |
Róże – szkółki i ogrody |
Szara pleśń, czarna plamistość |
Środek stosować od późnej wiosny do końca wegetacji |
50 g/100 l wody |
5,0 l cieczy użytkowej/100 m2. |
Trawniki, pola golfowe, stadiony |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, różowa plamistość liści, ryzoktonioza traw, pleśń śniegowa |
Pierwszy zabieg wykonać bezpośrednio po ruszeniu wegetacji. Drugi zabieg wykonać pod koniec kwietnia. Trzeci zabieg wykonać pod koniec czerwca. Czwarty zabieg wykonać przed ustaniem wegetacji |
0,02 kg/1000 m2. |
400 – 500 l/ha |
Okres karencji – nie dotyczy
Uwaga! Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone na etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami). Środki ochrony roślin należy stosować w taki sposób, aby nie stwarzać zagrożenia dla zdrowia ludzi, zwierząt oraz dla środowiska. Kupującym środki ochrony roślin musi być osobą trzeźwą. Korzystając z oferty oświadczasz, że spełniasz wyżej wymienione warunki.
SKU: 15666-c