Grupa upraw: Czereśnia, Wiśnia, Śliwa, Morela, Brzoskwinia, Nektarynka, Truskawka, Malina Zobacz wszystkie
EAN: 5900644538202
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy rolnicze uprawy warzywne uprawy ogrodnicze szkółki drzew i krzewów
Substancja czynna: Cyprodynil, Fludioksonil
Ilość:
Produkt dostępny
Wysyłka 24h
Zobacz historię ceny
Agrofag: Brunatna zgnilizna drzew pestkowych, Antraknoza, Szara pleśń, Zamieranie pędów, Nekroza kory winorośli, Zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, Zgnilizna twardzikowa, Zgorzelowa plamistość, Mączniak prawdziwy, Askochytoza Zobacz wszystkie
Pleśń Stop jest środkiem grzybobójczym, koncentratem w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej, o działaniu wgłębnym i powierzchniowym, do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób w uprawach sadowniczych oraz warzywniczych.
Środek Pleśń Stop przeznaczony jest do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Zawartość substancji czynnych:
Dawkowanie:
Dawkowanie:
Uprawa |
Choroba |
Dawka (na 100m2) |
jabłoń |
gorzka zgnilizna, szara pleśń |
7,5 g w 6 L wody |
truskawka |
szara pleśń, antraknoza |
8 g w 6-8 L wody |
malina |
szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza |
8-10 g w 7-10 L wody |
fasola szparagowa, bób |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli |
8-10 g w 7 L wody |
groch zwyczajny uprawiany na świeże nasiona, |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy |
8-10 g w 7 L wody |
pomidor (uprawa szklarniowa) |
szara pleśń |
10 g w 10L wody |
czereśnia, wiśnia, śliwa |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-10 g w 6-15 L wody |
grusza, pigwa |
szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna |
7,5-10 g w 3-15 L wody |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-10 g w 6-15 L wody |
|
morela, brzoskwinia, nektarynka |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-9 g w 3-15 L wody |
jeżyna |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
8-10 g w 7-10 L wody |
porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, borówka amerykańska, żurawina |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
8-10 g w 5-20L wody |
winorośl |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, nekroza kory winorośli |
12 g w 4-10 L wody |
groch siewny cukrowy (na strąki) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
8-10 g w 7 L wody |
marchew |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
8 g w 3-10 L wody |
Pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan brukiew, rzepka, salsefia |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
8 g w 3-10 L wody |
Seler korzeniowy uprawa w gruncie |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 4-6L wody |
Seler naciowy (uprawa w gruncie, pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
8 g w 6 L wody |
cebula , szalotka, czosnek (uprawa w gruncie) |
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
10 g w 3-10 L wody |
cebula z dymki (uprawa w gruncie) |
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
10 g w 3-10 L wody |
szczypiorek (uprawa w gruncie) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
8g w 3-10 L wody |
pomidor (w szklarni i pod osłonami) |
zgnilizna twardzikowa |
10 g w 10-12 L wody |
papryka (pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 8-15 L wody |
Bakłażan (uprawiany pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 8-15L wody |
ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 2-15 L wody |
Sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio) endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (uprawa w gruncie pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
6 g w 3-10 L wody |
rośliny ozdobne ( w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych) |
10 g w 5-12 L wody |
Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami). Środki ochrony roślin należy stosować w taki sposób, aby nie stwarzać zagrożenia dla zdrowia ludzi, zwierząt oraz dla środowiska. Kupującym środki ochrony roślin musi być osoba trzeźwą. Korzystając z oferty oświadczasz, że spełniasz wyżej wymienione warunki.Uwaga! Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone na etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Grupa upraw: Czereśnia, Wiśnia, Śliwa, Morela, Brzoskwinia, Nektarynka, Truskawka, Malina Zobacz wszystkie
EAN: 5900644538202
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy rolnicze uprawy warzywne uprawy ogrodnicze szkółki drzew i krzewów
Substancja czynna: Cyprodynil, Fludioksonil
Wymiary:
Pleśń Stop jest środkiem grzybobójczym, koncentratem w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej, o działaniu wgłębnym i powierzchniowym, do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób w uprawach sadowniczych oraz warzywniczych.
Środek Pleśń Stop przeznaczony jest do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Zawartość substancji czynnych:
Dawkowanie:
Dawkowanie:
Uprawa |
Choroba |
Dawka (na 100m2) |
jabłoń |
gorzka zgnilizna, szara pleśń |
7,5 g w 6 L wody |
truskawka |
szara pleśń, antraknoza |
8 g w 6-8 L wody |
malina |
szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza |
8-10 g w 7-10 L wody |
fasola szparagowa, bób |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli |
8-10 g w 7 L wody |
groch zwyczajny uprawiany na świeże nasiona, |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy |
8-10 g w 7 L wody |
pomidor (uprawa szklarniowa) |
szara pleśń |
10 g w 10L wody |
czereśnia, wiśnia, śliwa |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-10 g w 6-15 L wody |
grusza, pigwa |
szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna |
7,5-10 g w 3-15 L wody |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-10 g w 6-15 L wody |
|
morela, brzoskwinia, nektarynka |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
6-9 g w 3-15 L wody |
jeżyna |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
8-10 g w 7-10 L wody |
porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, borówka amerykańska, żurawina |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
8-10 g w 5-20L wody |
winorośl |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, nekroza kory winorośli |
12 g w 4-10 L wody |
groch siewny cukrowy (na strąki) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
8-10 g w 7 L wody |
marchew |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
8 g w 3-10 L wody |
Pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan brukiew, rzepka, salsefia |
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
8 g w 3-10 L wody |
Seler korzeniowy uprawa w gruncie |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 4-6L wody |
Seler naciowy (uprawa w gruncie, pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
8 g w 6 L wody |
cebula , szalotka, czosnek (uprawa w gruncie) |
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
10 g w 3-10 L wody |
cebula z dymki (uprawa w gruncie) |
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
10 g w 3-10 L wody |
szczypiorek (uprawa w gruncie) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
8g w 3-10 L wody |
pomidor (w szklarni i pod osłonami) |
zgnilizna twardzikowa |
10 g w 10-12 L wody |
papryka (pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 8-15 L wody |
Bakłażan (uprawiany pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 8-15L wody |
ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
10 g w 2-15 L wody |
Sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio) endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (uprawa w gruncie pod osłonami w szklarni) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
6 g w 3-10 L wody |
rośliny ozdobne ( w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych) |
10 g w 5-12 L wody |
Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami). Środki ochrony roślin należy stosować w taki sposób, aby nie stwarzać zagrożenia dla zdrowia ludzi, zwierząt oraz dla środowiska. Kupującym środki ochrony roślin musi być osoba trzeźwą. Korzystając z oferty oświadczasz, że spełniasz wyżej wymienione warunki.Uwaga! Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone na etykiecie i informacje dotyczące produktu.
SKU: 41258-C