Marka: Agronutrition
Grupa upraw: Czereśnia, Jabłoń, Śliwa, Wiśnia, Grusza, Truskawka, Warzywa
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne
Produkt chwilowo niedostępny
Wysyłka 48h
Powiadomienie o dostępności
NECTAR DUO to nawóz dolistny przeznaczony do poprawy wybarwienia i zaopatrzenia owoców w wapń.
Skład chemiczny:
(CaO) – 12,5% + „Co-formulator” – jest to unikalny zestaw substancji inicjujących syntezę antocyjanów, które mają największy wpływ na wybarwienie owoców.
Dawkowanie
Uprawa |
Termin zastosowania |
Cel stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Jabłonie, grusze |
2-5 zabiegów, jabłoń od fazy orzecha laskowego co 2-3 tyg. Gruszka 2-5 razy, zabiegi od 3 tyg. po kwitnieniu |
Zapobieganie niedoborom wapnia, poprawia wybarwienie i jakość owoców, zapobiega chorobą fizjologicznym GPP. |
2 l/h |
300-1000 l |
Wiśnie, czereśnie, śliwy |
2-3 zabiegi co 10-14 dni w czasie silnego wzrostu owoców |
Podnosi jakość handlową owoców, zapobiega pękaniu i sokowaniu, zapobiega niedoborom tego składnika. |
2 l/h |
300-1000 l |
Warzywa |
2-3 zabiegi co dwa tygodnie w czasie silnego wzrostu w kapustnych w fazie zawiązywania główek |
Podnosi jakość handlową warzyw, zapobiega niedoborom wapnia, w uprawach kapusty ogranicza występowanie tibburna |
2 l/h |
300-1000 l |
Truskawka |
2-3 razy po kwitnieniu co 7-14 dni |
Poprawienie jakości i wydłużenie czasu transportu i ewentualnego przechowania, poprawia jędrność owoców. |
2 l/h |
300-1000 l |
Marka: Agronutrition
Grupa upraw: Czereśnia, Jabłoń, Śliwa, Wiśnia, Grusza, Truskawka, Warzywa
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne
NECTAR DUO to nawóz dolistny przeznaczony do poprawy wybarwienia i zaopatrzenia owoców w wapń.
Skład chemiczny:
(CaO) – 12,5% + „Co-formulator” – jest to unikalny zestaw substancji inicjujących syntezę antocyjanów, które mają największy wpływ na wybarwienie owoców.
Dawkowanie
Uprawa |
Termin zastosowania |
Cel stosowania |
Dawka |
Zalecana ilość wody |
Jabłonie, grusze |
2-5 zabiegów, jabłoń od fazy orzecha laskowego co 2-3 tyg. Gruszka 2-5 razy, zabiegi od 3 tyg. po kwitnieniu |
Zapobieganie niedoborom wapnia, poprawia wybarwienie i jakość owoców, zapobiega chorobą fizjologicznym GPP. |
2 l/h |
300-1000 l |
Wiśnie, czereśnie, śliwy |
2-3 zabiegi co 10-14 dni w czasie silnego wzrostu owoców |
Podnosi jakość handlową owoców, zapobiega pękaniu i sokowaniu, zapobiega niedoborom tego składnika. |
2 l/h |
300-1000 l |
Warzywa |
2-3 zabiegi co dwa tygodnie w czasie silnego wzrostu w kapustnych w fazie zawiązywania główek |
Podnosi jakość handlową warzyw, zapobiega niedoborom wapnia, w uprawach kapusty ogranicza występowanie tibburna |
2 l/h |
300-1000 l |
Truskawka |
2-3 razy po kwitnieniu co 7-14 dni |
Poprawienie jakości i wydłużenie czasu transportu i ewentualnego przechowania, poprawia jędrność owoców. |
2 l/h |
300-1000 l |
SKU: 31265-c