Nufarm

Nawóz wapniowy Wuxal Aminocal Nufarm

Wuxal Aminocal Nufarm to profesjonalny nawóz wapniowy wzbogacony manganem i cynkiem, przeznaczony do upraw rolniczych, sadowniczych, warzywniczych oraz ekologicznych. Produkt zapewnia lepsze wybarwienie owoców oraz poprawia ich jakość i właściwości przechowalnicze. Dzięki dodatkom aminokwasów i polipeptydów zwiększa przyczepność do liści i zmniejsza napięcie powierzchniowe. Nawóz o pH około 4,0, doskonale przyswajany przez starsze owoce, **zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej**. Formuła bez azotu mineralnego nie stymuluje wzrostu wegetatywnego w końcowej fazie rozwoju owoców.

Wuxal Aminocal Nufarm - nawóz wapniowy z manganem i cynkiem

  • Nawóz uzupełniający wapń z dodatkiem manganu i cynku.
  • Zapewnia lepsze wybarwienie owoców.
  • pH około 4.0 - wapń jest znacznie lepiej pobierany przez starsze owoce.
  • Zawiera dodatki aminokwasów i polipeptydowe.
  • Podnosi jakość owoców.
  • Zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej.

Wuxal Aminocal to profesjonalny nawóz wapniowy marki Nufarm do stosowania w  uprawach rolniczych, sadowniczych i warzywniczych, a także przy uprawach ekologicznych. Poprawia wybarwienie, właściwości przechowalnicze owoców oraz zapobiega gorzkiej plamistości. Wuxal Aminocal nie stymuluje wzrostu wegetatywnego w końcowej fazie rozwoju, gdyż nie posiada w składzie azotu mineralnego. Zawiera cynk i mangan, które wytwarzają związki białkowe, a te z kolei usprawniają pobieranie wapnia i korzystnie wpływają na wybarwienie owoców. W składzie znajduje się także dodatek aminokwasów i dodatków polipeptydowyvh, które redukują napięcie powierzchniowe oraz poprawiają przyczepność nawozu do liści owoców. Składniki te są powoli przyswajalne przez rośliny i wspomagają ich metabolizm.

Nawóz Wuxal Aminocal Nufarm - skład i właściwości:

Skład nawozu (objętościowo):

  • Tlenek wapnia (CaO) - 20,20%,
  • Mangan (Mn) - 0,6800%,
  • Cynk (Zn) - 0,6800%,
  • Aminokwasy,
  • Dodatki polipeprydowe.

Właściwości:

  • pH: ok. 4,0.

Uprawa

Jak stosować? Dawkowanie

Zboża, rzepak, burak cukrowy, ziemniak, kukurydza

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: wg potrzeb.

Drzewa ziarnkowe, pestkowe, jagodowe, winorośl

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3 l/ha. Liczba zabiegów: 2-4.

Marchew, burak ćwikłowy, pietruszka, seler korzeniowy

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.

Sałata, seler naciowy

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: do 1-2.

Pomidor, papryka, ziemniak wczesny

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.

Ogórek, dynia, cukinia

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.

Groch zielony, fasola szparagowa

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.

Kapusta, kalafior, brokuł, brukselka, kalarepa

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.

Cebula, por, czosnek

Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha. Liczba zabiegów: 1-2.