PhosAgro

Ultra DAP Black NP(S) 18-46(7) PhosAgro - nawóz azotowo-fosforowy

Ultra DAP Black to granulowany nawóz azotowo-fosforowy wzbogacony o czarną melasę oraz siarkę. Czarna melasa wspomaga rozwój pożytecznych bakterii i innych mikroorganizmów w glebie, inicjując procesy biologiczne. Siarka poprawia efektywność nawożenia azotem. Nawóz jest przeznaczony do nawożenia przedsiewnego użytków zielonych oraz wszystkich roślin uprawnych. Można go mieszać z nawozami azotowymi, siarczanem potasu lub solą potasową. Skład: 18% azotu (N), 46% fosforu (P2O5) i 7% siarki (S). Dzięki składnikom nawozu, rośliny rozwijają rozbudowany system korzeniowy, są odporniejsze na stres i mają dostęp do składników pokarmowych w krytycznych fazach wzrostu.

Nawóz Ultra DAP Black - azotowo-fosforowy z dodatkiem siarki

Zalety stosowania nawozu Ultra DAP Black, Phosagro:

  • Nawóz wzbogacony o czarną melasę, która wpływa na poprawienie skuteczności działania nawozu, a dokładniej wspomaga rozwój pożytecznych bakterii i innych mikroorganizmów, które inicjują procesy biologiczne zachodzące w glebie.
  • W składzie znajduje się siarka, która poprawia efektywność nawożenia azotem,
  • Równomierny wysiew, dzięki granulowanej postaci nawozu.

Ultra DAP Black to granulowany nawóz azotowo-fosforowy z dodatkiem siarki. Wzbogacony o czarną melasę. Zalecany do nawożenia przedsiewnego użytków zielonych oraz wszystkich roślin uprawnych. Bezpośrednio przed wysiewem można go mieszać z nawozami azotowymi, natomiast w dowolnym czasie z siarczanem potasu lub solą potasową.

Nawóz UltraDAP Black jest wytwarzany z bardzo czystego kwasu fosforowego i amoniaku. W jego składzie znajduje się 46% fosforu(P2O5) w formie fosforanu i 18% azotu (N) w formie amonowej. Ponad 97% fosforu jest rozpuszczalne w wodzie.

Ultra DAP Black Phosagro - skład:

  • 18% N (azot),
  • 46% P2O5 (fosfor),
  • 7% S (siarka).

Nawóz fosforowy Ultra DAP Black - zastosowanie:

Składniki nawozu UltraDAP Black tworzą synergię, dzięki czemu są wydajniej pobierane już od samego początku wzrostu roślin. Powoduje to wykształcenie rozbudowanego systemu korzeniowego przez rośliny uprawne. Ponadto uprawy stają się odporniejsze na stres w okresie wegetacji, zaś składniki pokarmowe pozostają łatwo dostępne w krytycznych fazach wzrostu.