Rosier

Rosasol 8-24-34+2+Te

Rosasol 8-24-34(+2)+mikroskładniki to całkowicie rozpuszczalny w wodzie nawóz, dostarczający roślinom niezbędnych składników pokarmowych. Zawiera 8% azotu (N), 24% pięciotlenku fosforu (P2O5), 34% tlenku potasu (K2O), 2% tlenku magnezu (MgO), oraz mikroskładniki takie jak bor (B), cynk (Zn), mangan (Mn), miedź (Cu) i żelazo (Fe). Znajduje zastosowanie w uprawach sadowniczych, warzywniczych oraz rolniczych, w tym warzywach kapustnych, ogórkach, kukurydzy, zbożach, malinach, truskawkach, porzeczkach, agreście, drzewach owocowych, warzywach korzeniowych, burakach cukrowych i rzepaku ozimym. Zalecane metody aplikacji to fertygacja i nawożenie dolistne.

Rosasol 8-24-34(+2)+mikroskładniki jest nawozem całkowicie rozpuszczalnym w wodzie. Dostarcza roślinom cennych składników pokarmowych. Odnajduje swoje zastosowanie w uprawach sadowniczych, warzywniczych oraz rolniczych.

Składnik pokarmowe:

  • azot (N)(8%),

  • bor (B)(0,01%),

  • cynk (Zn)(0,023%),

  • mangan (Mn)(0,032%),

  • miedź (Cu)(0,0075%),

  • tlenek fosforu (P2O5) (24%),

  • tlenek potasu (K2O) (34%),

  • tlenek magnezu (MgO)(2%),

  • żelazo (Fe)(0,026%)

Zastosowanie w uprawach:

  • Warzywa kapustne

  • Ogórek

  • Kukurydza

  • Zboża

  • Pozostałe uprawy

  • Malina

  • Truskawka

  • Porzeczka

  • Agrest

  • Drzewa owocowe

  • Warzywa korzeniowe

  • Burak cukrowy

  • Rzepak ozimy

Uprawa

Jak stosować? Dawkowanie

 Kiedy stosować? 

Warzywa kapustne

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-trzy zabiegi co 10-14 dni od 3 tygodnia poposadzeniu.

Pomidor, papryka, ogórek

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Dwa-cztery zabiegi w okresie wzrostu owoców.

Ziemniak

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-trzy zabiegi po kwitnieniu.

Warzywa korzeniowe

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-trzy zabiegi co 10-14 dni od wzrostu korzenia.
spichrzowego.

Zboża

nawożenie dolistne: 4-5 kg/ha (stężenie: 1-2%), zalecana ilość wody: 200-300 l/ha

Jeden-dwa zabiegi od fazy krzewienia do końca strzelania
w źdźbło.

Pozostałe uprawy

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-dwa zabiegi przy niekorzystnych warunkach
atmosferycznych.

Malina, truskawka

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Po wytworzeniu pąków kwiatowych i po zbiorach.

Porzeczka, agrest

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Przed i po kwitnieniu oraz po zbiorach.

Drzewa owocowe

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-trzy zabiegi po kwitnieniu.

Burak cukrowy

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-dwa zabiegi od fazy 8 liści do zwarcia
międzyrzędzi.

Rzepak ozimy

nawożenie dolistne: 4-5 kg/ha (stężenie: 1-2%), zalecana ilość wody: 200-300 l/ha

Jeden-dwa zabiegi po ruszeniu wegetacji wiosennej.

Cebula, por

fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha

nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha

Jeden-dwa zabiegi w lipcu.