|
Uprawa |
Jak stosować? Dawkowanie |
Kiedy stosować? |
|---|---|---|
|
Warzywa kapustne |
2-4kg/ha w 500l wody |
1-4 zabiegi od 3 tygodni po wysadzeniu rozsady |
|
Ogórki, pomidory, papryka |
2-4kg/ha w 500l wody |
2-4 zabiegi w okresie wzrostu owoców |
|
Warzywa korzeniowe |
2-4 kg/ha w500l wody |
1-3 zabiegi od wzrostu korzenia spichrzowego |
|
Cebula, por |
2-4kg/ha w 500l wody |
1-2 zabiegi od fazy 8 liści |
|
Rozsada warzyw |
Stężenie 0,5% |
1-3 zabiegi |
|
Drzewa owocowe |
4-5kg/ha w 500-1000l wody 2-4kg/ha w 500-1000l wody |
1-2 zabiegi po ruszeniu wegetacji 1-2 zabiegi po kwitnieniu |
|
Ziemniaki |
3-4kg/ha w 200-300l wody |
1-3 zabiegi od pokroju krzaka |
|
Rzepak |
3-5kg/ha w 200-300l wody |
1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej |
|
Buraki cukrowe |
3-5kg/ha w 300l wody |
1-2 zabiegi od fazy 5 liści do zwarcia międzyrzędzi |
|
Zboża |
3-5kg/ha w 300l wody |
1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło |
|
Pozostałe uprawy |
2-4kg/ha 300-500l wody |
1-2 zabiegi w celu likwidacji niedoborów potasu |




