Rosier

Nawóz 10-5-40-2-17.5 Rosaleaf pomarańczowy

Rosaleaf pomarańczowy 10-5-40-2-17,5 + mikroskładniki to kompleksowy nawóz NPK wzbogacony o magnez, siarkę oraz mikroskładniki pokarmowe, takie jak miedź, żelazo, mangan i cynk, które są schelatowane za pomocą EDTA. Nawóz ten jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie i przeznaczony do nawożenia dolistnego oraz fertygacji różnorodnych upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Jego unikalna formuła AAC-2005 zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawożenia. Zawartość składników wynosi: 10% azotu całkowitego, 5% fosforu, 40% potasu, 2% magnezu oraz różne mikroskładniki. Nadaje się do stosowania w szerokim zakresie pH (2-8) i jest efektywny dla wielu upraw, w tym warzyw, drzew owocowych, ziemniaków, rzepaku i zbóż.

Rosaleaf pomarańczowy 10-5-40-2-17,5 + mikroskładniki to nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi.
Miedź, żelazo, mangan,cynk schelatowane za pomocą EDTA.

Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.
Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do nawożenia dolistnego i fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu.

Skład:

  • 10% azotu (N) całkowitego w tym 9,4% azotu (N) azotanowego,

  • 9,4% azotu (N) azotanowego,

  • 0,6% azotu (N) amonowego,

  • 5% pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 40% tlenku potasu (K2O) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 2% tlenku magnezu (MgO) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,01% boru (B) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,0075% miedzi (Cu) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,026% żelaza (Fe) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,032% manganu (Mn) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,001% molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie,

  • 0,023% cynku (Zn) rozpuszczalnego w wodzie

  • Miedź, żelazo, mangan i cynk schelatowane za pomocą EDTA

 

 

 

Uprawa

Jak stosować? Dawkowanie 

 Kiedy stosować? 

Warzywa kapustne

2-4kg/ha w 500l wody

1-4 zabiegi od 3 tygodni po wysadzeniu rozsady

Ogórki, pomidory, papryka

2-4kg/ha w 500l wody

2-4 zabiegi w okresie wzrostu owoców

Warzywa korzeniowe

2-4 kg/ha w500l wody

1-3 zabiegi od wzrostu korzenia spichrzowego

Cebula, por

2-4kg/ha w 500l wody

1-2 zabiegi od fazy 8 liści

Rozsada warzyw

Stężenie 0,5%

1-3 zabiegi

Drzewa owocowe

4-5kg/ha w 500-1000l wody

2-4kg/ha w 500-1000l wody

1-2 zabiegi po ruszeniu wegetacji

1-2 zabiegi po kwitnieniu

Ziemniaki

3-4kg/ha w 200-300l wody

1-3 zabiegi od pokroju krzaka

Rzepak

3-5kg/ha w 200-300l wody

1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej

Buraki cukrowe

3-5kg/ha w 300l wody

1-2 zabiegi od fazy 5 liści  do zwarcia międzyrzędzi

Zboża

3-5kg/ha w 300l wody

1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło

Pozostałe uprawy

2-4kg/ha 300-500l wody

1-2 zabiegi w celu likwidacji niedoborów potasu