Uprawa |
Jak stosować? Dawkowanie |
Kiedy stosować? |
---|---|---|
Warzywa kapustne |
2-4kg/ha w 500l wody |
1-3 zabiegi od wiązania główek |
Ogórki, pomidory, papryka |
2-4kg/ha w 500l wody |
2-4 zabiegi w okresie wzrostu owoców |
warzywa korzeniowe |
2-4 kg/ha w 500l wody |
1-3 zabiegi od wzrostu korzenia spichrzowego |
Porzeczki , agrest |
2-4kg/ha w 500-800l wody |
Po kwitnieniu i po zbiorze owoców |
Cebula, por |
2-4kg/ha w 500l wody |
1-2 zabiegi od fazy 8 liści |
Rozsada warzyw |
Stężenie 0,5% |
1-3 zabiegi |
Drzewa owocowe |
2-4kg/ha w 500-1000l wody 3-4kg/ha w 500-1000l wody |
1-3 zabiegi po ruszeniu wegetacji 1-3 zabiegi po kwitnieniu |
Ziemniaki |
3-4kg/ha w 200-300l wody |
1-3 zabiegi od pokroju krzaka |
Rzepak |
3-5kg/ha w 200-300l wody |
Jesienią w fazie 6 liści 1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej |
Buraki cukrowe |
3-5kg/ha w 300l wody |
1-2 zabiegi od fazy 5 liści do zwarcia międzyrzędzi |
Zboża |
3-5kg/ha w 300l wody |
1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło |
Pozostałe uprawy |
2-4kg/ha w 300-500l wody |
1-2 zabiegi w celu likwidacji niedoborów potasu |
