Rosier

Nawóz NPK 9-14-38-2-10 Rosaleaf czerwony

Rosaleaf czerwony 9-14-38-2-10 + mikroskładniki 10kg to nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi. Miedź, żelazo, mangan i cynk schelatowane za pomocą EDTA, co zapewnia stabilność w zakresie pH 2-8. Jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie i przeznaczony do nawożenia dolistnego oraz fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005 zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu. Skład: - Azot (N) 9% (azotanowy 8%, amidowy 1%) - Fosfor (P2O5) 14% - Potas (K2O) 38% - Magnez (MgO) 2% - Bor (B) 0,01% - Miedź (Cu) 0,0075% - Żelazo (Fe) 0,026% - Mangan (Mn) 0,032% - Molibden (Mo) 0,001% - Cynk (Zn) 0,023% Nawóz jest stosowany w wielu uprawach, m.in. warzywach kapustnych, ogórkach, pomidorach, papryce, warzywach korzeniowych, porzeczkach, agreście, cebuli, porze, rozsadowych warzywach, drzewach owocowych, ziemniakach, rzepaku, burakach cukrowych, zbożach i innych uprawach w celu likwidacji niedoborów potasu.
produkt dostępny Placeholder

produkt dostępny

WARIANT PRODUKTU

Waga

ikona wysyłka w 48h Placeholder

wysyłka w 48h

ikona Tylko oryginalne produkty Placeholder

Tylko oryginalne produkty

ikona 100% polska firma Placeholder

100% polska firma

Rosaleaf czerwony 9-14-38-2-10 + mikroskładniki 10kg to nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi.
Miedź, żelazo, mangan,cynk schelatowane za pomocą EDTA.

Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.
Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do nawożenia dolistnego i fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu

Skład:

  • 9% azotu (N) całkowitego w tym 8% azotu (N) azotanowego,
  • 1% azotu (N) amidowego
  • 14% pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 38% tlenku potasu (K2O) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 2% tlenku magnezu (MgO) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,01% boru (B) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,0075% miedzi (Cu) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,026% żelaza (Fe) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,032% manganu (Mn) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,001% molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie,
  • 0,023% cynku (Zn) rozpuszczalnego w wodzie
  • Miedź, żelazo, mangan i cynk schelatowane za pomocą EDTA

Dawkowanie

Uprawa Termin Dawka
Warzywa kapustne 1-3 zabiegi od wiązania główek 2-4kg/ha w 500l wody
Ogórki, pomidory, papryka 2-4 zabiegi w okresie wzrostu owoców 2-4kg/ha w 500l wody
warzywa korzeniowe 1-3 zabiegi od wzrostu korzenia spichrzowego 2-4 kg/ha w500l wody
Porzeczki , agrest Po kwitnieniu i po zbiorze owoców 2-4kg/ha  500-800l wody
Cebula, por 1-2 zabiegi od fazy 8 liści 2-4kg/ha w 500l wody
Rozsada warzyw 1-3 zabiegi Stężenie 0,5%
Drzewa owocowe 1-3 zabiegi po kwitnieniu 2-4kg/ha w 500-1000l wody3-4kg/ha w 500-1000l wody
Ziemniaki 1-3 zabiegi od pokroju krzaka 3-4kg/ha w 200-300l wody
Rzepak Jesienią w fazie 6 liści
1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej
3-5kg/ha w 200-300l wody
Buraki cukrowe 1-2 zabiegi od fazy 5 liści  do zwarcia Międzyrzędzi 3-5kg/ha w 300l wody
Zboża 1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło 3-5kg/ha w 300l wody
Pozostałe uprawy 1-2 zabiegi w celu likwidacji niedoborów potasu 2-4kg/ha 300-500l wody