Rosier

EAN:2000000226224

Nawóz NPK 8-50-12 Rosasol 4kg

Nawóz Rosasol 8-50-12 +mikroskładniki to całkowicie rozpuszczalny w wodzie nawóz przeznaczony do ferdygacji i nawożenia dolistnego upraw ogrodniczych, sadowniczych i rolniczych. Zawiera 8% azotu (wszystko w formie amonowej), 50% pięciotlenku fosforu, 12% tlenku potasu oraz mikroskładniki takie jak bor, miedź, żelazo, mangan i cynk, które są schelatowane za pomocą EDTA. Nawóz jest stabilny w zakresie pH 2-8. Rozpuszczalność i elektroprzewodnictwo nawozu różni się w zależności od temperatury i stężenia. Znajduje zastosowanie w różnych uprawach m.in. kapustnych, pomidorach, papryce, ogórkach, ziemniakach, kukurydzy, zbożach, warzywach liściastych, malinach, truskawkach, porzeczkach, agreście, drzewach owocowych, burakach cukrowych, i rzepaku ozimym.

Rosasol 8-50-12 +mikroskładniki

Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do ferdygacji upraw ogrodniczych uprawianych pod osłonami i w gruncie, oraz do nawożenia dolistnego wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych, i ogrodniczych.

 

Skład chemiczny:

  • 8% azotu całkowitego w tym: 8% amonowego,
  • 50% pięciotlenku fosforu,
  • 12% tlenku potasu,
  • 0,01% boru,
  • 0,0075% miedzi,
  • 0,026% żelaza,
  • 0,032% manganu,
  • 0,023%cynku,

wszystko rozpuszczalne w wodzie
   

zastosowania w uprawach:

  • sadownicze
  • rolnicze
  • warzywnicze

Nawóz z mikroskładnikami pokarmowymi Rosasol 8-50-12+mikroskładniki

Miedź, żelazo, mangan, i cynk schelatowane za pomocą EDTA. Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.

Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do ferdygacji upraw ogrodniczych uprawianych pod osłonami i w gruncie, oraz do nawożenia dolistnego wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych, i ogrodniczych.

 
pH roztworu nawozu
1g/L     1,5g/L     2g/L     3g/L
4,64     4,60     4,55     4,49

Elektroprzewodnictwo nawozu /ms/cm/
1g/L     1,5g/L     2g/L     3g/L
0,94     1,38     1,66     2,27

Rozpuszczalność nawozu
5°C     10°C     15°C     20°C
382     403     476     511

 

Uprawy i dawki:
Warzywa kapustne - 1-2 zabiegi od 3 tygodnia po posadzeniu
Pomidor, papryka, ogórki - W fazie 6-8 liści i po wytworzeniu paków kwiatowych.
Ziemniaki - 1-3 zabiegi po zwarciu międzyrzędzi
Kukurydza     1-2 zabiegi  w okresie niskich temperatur
Zboża     1-2 zabiegi od fazy krzewienia do końca strzelania w źdźbło.
Pozostałe uprawy     1-2 zabiegi przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych
Maliny, truskawki     Po ruszeniu wegetacji wiosennej i przed kwitnieniem
Porzeczki, agrest     Przed i po kwitnieniu
Drzewa owocowe     Pod koniec kwitnienia –wzrost  zawiązków
Buraki cukrowe     1-2 zabiegi od fazy 8 liści do zwarcia międzyrzędzi
Rzepak ozimy     1-2 zabiegi po ruszeniu wegetacji wiosennej