ASX

Nawóz NPK 16-18-18-2 ASX Makro Plus

ASX MAKRO plus to nawóz dolistny o bogatym składzie z dużą zawartością mikroskładników, które są schelatowane przez EDTA. Nawożenie tym produktem zapewnia maksymalne odżywienie roślin i wzrost plonu. Unikalne cechy nawozu to bogaty skład, wysoka zawartość mikroskładników oraz bardzo dobra rozpuszczalność. Stosowany jest w różnych uprawach, takich jak jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl, maliny, truskawki, ziemniaki, kukurydza, rzepak, burak cukrowy, zboża, warzywa, pozostałe uprawy oraz łąki i pastwiska. Dawki stosowania wahają się od 2 do 4 kg/ha w zależności od rodzaju roślin i wynoszą od 300 do 1000 litrów wody.

Nawóz 16-18-18-2+mikroskładniki ASX MAKRO plus

ASX to nawóz dolistny z dużą zawartością mikroskładników. Ich optymalny skład zapewnia maksymalny odżywienie roślin i wzrost plonu.
Unikalne cechy nawozów ASX:

  • Bogaty skład
  • duża zawartość mikroskładników
  • bardzo dobra rozpuszczalność.

Miedź, żelazo, mangan, cynk schelatowane przez EDTA.

 

Uprawa

Jak stosować? Dawkowanie

Kiedy stosować?

Jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl.

2-3 kg/ha w 500-1000l wody

Po wytworzeniu pąków kwiatowych.
Po Kwitnieniu w okresie wzrostu owoców 1-2 zabiegi, po zbiorach owoców.

Maliny, truskawki

2-3 kg/ha w 500-800 l wody

Po ruszeniu wegetacji wiosennej, przed kwitnieniem

Ziemniak

3-4 kg/ha w 300 l wody

Po wytworzeniu pokroju krzaka i przed zwarciem międzyrzędzi

Kukurydza

2-4 kg/ha w 300l wody

W fazie 4-6 lisci i przed zwarciem międzyrzędzi

Rzepak

2-3 kg/ha w 300l wody

Wiosna po ruszeniu wegetacji i po wytworzeniu łodygi

Burak cukrowy

2-3 kg/ha w 300l wody

W fazie 6 liści i 14 dni później

Zboża

2-3 kg/ha w 300l wody

Wiosną po ruszeniu wegetacji, w fazie krzewienia, w fazie strzelania w źdźbło

Warzywa

2 kg/ha w 500l wody

2tygodnie po wsadzeniu rozsady, w okresie wiosennych chłodów

Pozostałe uprawy

2 kg/ha w 500l wody

W okresie wiosennych chłodów

Łąki i pastwiska

2-4 kg/ha w 300l wody

Po ruszeniu wegetacji, tydzień po każdym pokosie, po wypasie bydła