Uprawa
|
Jak stosować? Dawkowanie
|
Kiedy stosować?
|
Warzywa kapustne
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-trzy zabiegi co 10-14 dni od 3 tygodnia poposadzeniu.
|
Pomidor, papryka, ogórek
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Dwa-cztery zabiegi w okresie wzrostu owoców.
|
Ziemniak
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne w gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-trzy zabiegi po kwitnieniu.
|
Warzywa korzeniowe
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-trzy zabiegi co 10-14 dni od wzrostu korzenia. spichrzowego.
|
Zboża
|
nawożenie dolistne: 4-5 kg/ha (stężenie: 1-2%), zalecana ilość wody: 200-300 l/ha
|
Jeden-dwa zabiegi od fazy krzewienia do końca strzelania w źdźbło.
|
Pozostałe uprawy
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-dwa zabiegi przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych.
|
Malina, truskawka
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Po wytworzeniu pąków kwiatowych i po zbiorach.
|
Porzeczka, agrest
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Przed i po kwitnieniu oraz po zbiorach.
|
Drzewa owocowe
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-trzy zabiegi po kwitnieniu.
|
Burak cukrowy
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-dwa zabiegi od fazy 8 liści do zwarcia międzyrzędzi.
|
Rzepak ozimy
|
nawożenie dolistne: 4-5 kg/ha (stężenie: 1-2%), zalecana ilość wody: 200-300 l/ha
|
Jeden-dwa zabiegi po ruszeniu wegetacji wiosennej.
|
Cebula, por
|
fertygacja pod osłonami i w gruncie: 0,5-1,5 kg (stężenie: 0,05-0,15%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne pod osłonami: 1-2 kg/ha (stężenie: 0,1-0,2%), zalecana ilość wody: 1000 l/ha
nawożenie dolistne gruncie: 2-4 kg/ha (stężenie: 0,3-0,6%), zalecana ilość wody: 500 l/ha
|
Jeden-dwa zabiegi w lipcu.
|