Uprawa |
Jak stosować? Dawkowanie |
Kiedy stosować? |
---|---|---|
Warzywa kapustne |
2-4 kg/ha w 500l wody |
1-2 zabiegi po wysadzeniu rozsady |
Pomidor, papryka |
2-4 kg/ha w 500 l wody |
Po wysadzeniu rozsady po wytworzeniu paków kwiatowych |
Truskawka, malina, porzeczki. |
2-4 kg/ha w 500l wody |
Po ruszeniu wegetacji przed kwitnieniem |
Drzewa owocowe |
2-4 kg/ha w 500-1000l wody |
Koniec kwitnienia początek wzrostu zawiązków na 4 i 2 tygodnie przed zbiorami |
Rośliny ozdobne pod osłonami |
Stężenie 0,2-0,5% |
Na początku wegetacji po wytworzeniu pąków kwiatowych |
Rozsady warzyw |
Stężenie 0,2-0,5% |
1-2 zabiegi w kresie chłodów |
kukurydza |
3-4 kg/ha w 200-300 l wody |
1-2 zabiegi w okresie niskich temperatur |
Ziemniaki |
3-4 kg/ha w 200-300l wody |
1-2 zabiegi w okresie niskich temperatur |
Rzepak |
3-5 kg/ha w 200-300l wody |
Po ruszeniu wegetacji przed kwitnieniem |
Pozostałe uprawy |
2-4 kg/ha w 300-500l wody |
W celu likwidacji niedoborów fosforu oraz w okresie niskich temperatur |
