Albion

Metalosate Potassium

Potas skompleksowany aminokwasami to płynny, dolistny nawóz potasowy, zawierający 24% tlenku potasu rozpuszczalnego w wodzie. Jest przeznaczony do likwidacji niedoborów potasu. Potas w nawozie jest skompleksowany unikalnym zestawem naturalnych aminokwasów, co zapewnia szybkie pobieranie przez liście i pełną kompatybilność z metabolizmem roślin. Nawóz można stosować do wielu upraw, takich jak jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl, maliny, truskawki, ziemniak, kukurydza, rzepak, buraki cukrowe, warzywa (np. kapusta, kalafior, burak ćwikłowy, strączkowe, seler), pomidor, papryka, ogórek, łąki i pastwiska, zboża oraz rośliny ozdobne. Dawki i terminy aplikacji różnią się w zależności od rodzaju uprawy.

Potas skompleksowany aminokwasami.
skład chemiczny: 24% tlenku potasu rozpuszczalnego w wodzie
Jest to płynny, dolistny nawóz potasowy przeznaczony do likwidacji niedoborów potasu. Potas w nawozie występuje w postaci bardzo małych molekuł skompleksowanych unikalnym zestawem naturalnych aminokwasów, co zapewnia szybkie pobieranie nawozu przez liście nawożonych roślin i pełną kompatybilność nawozu z metabolizmem roślin.

Zarejestrowane uprawy i dawki
Uprawa    Termin    Dawki
Jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl.    -po ruszeniu wegetacji wiosennej, regeneracja uszkodzeń mrozowy
- po kwitnieniu,1-3 zabiegów w odstępach 14 dni    3-4l/ha w 500 l wody2-4l/ha w 500-1000 l wody
Maliny, truskawki.    Nawóz dolistny na truskawki. Po ruszeniu wegetacji wiosennej, przed kwitnieniem.    2-4l/ha
Ziemniak.    Po wytworzeniu pokroju krzaka i 14 dni później    2-6l/ha w 300l wody
Kukurydza.    W fazie 6-8 liści i w momencie wytwarzania łodygi    2-6l/ha w 300l wody
Rzepak.    Jesienią- po wytworzeniu 6 liści
wiosną- po ruszeniu wegetacji.    2-6l/ha w 300l wody
Buraki cukrowe    W fazie 3-4 liści i 14 dni później.    2-6l/ha w 300l wody
Warzywa-kapusta, kalafior, burak ćwikłowy, strączkowe, seler.    2-3 zabiegi co 10-14 dni e okresie intensywnego wzrostu.    2-4l/ha w 500l wody
Pomidor, papryka.    2tygodniepo wysadzeniu rozsady, 1-3 zabiegi w odstępach 14 dni.    2-4l/ha w 500l wody
Ogórek.    Po wytworzeniu 6 liści, następnie 1-3 zabiegi w odstępach 14 dni.    2-4l/ha w 500l wody
Łąki i pastwiska.    Po ruszeniu wegetacji.
10 dni po każdym pokłosie    2-4l/ha w 500l wody
Zboża.    Na początku fazy krzewienia.
w fazie strzelania w źdźbło    2-4l/ha w 300l wody
Rośliny ozdobne    W okresie intensywnego wzrostu i przed kwitnieniem    2-6l/ha w 500l wody