Uprawa |
Jak stosować? Dawkowanie |
Kiedy stosować? |
---|---|---|
jabłoń, grusza |
1 - 2 l/ha w 500 - 1000 l wody. 1 - 3 razy w sezonie w okresie intensywnego wzrostu |
Po wytworzeniu pąków kwiatowych, pełnia kwitnienia i opadanie płatków kwiatowych. Następnie 2-4 zabiegi w odstępach 14 dni. |
wiśnia, czereśnia, malina, śliwa, porzeczka, agrest, borówka, winorośl |
nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha w 500 - 1000 l wody |
Po wytworzeniu pąków kwiatowych, pełnia kwitnienia i opadanie płatków kwiatowych. Następnie 1-2 zabiegi w odstępie 10-14 dni. |
truskawka |
nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha w 500 - 1000 l wody |
po ruszeniu wegetacji, przed kwitnieniem, w pełni kwitnienia, przy końcu kwitnienia, w trakcie wzrostu owoców |
ziemniak |
nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha w 300 l wody |
po wytworzeniu pokroju krzaka, następnie 1 - 2 zabiegi co 10-14 dni |
pomidor, papryka, ogórek |
nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha w 500 l wody |
2-3 zabiegi co 10-14 dni w okresie intensywnego wzrostu |
warzywa i uprawy sadownicze |
fertygacja, po zabiegu intensywnie przepłukać instalację nawodnieniową 2 - 3 l/ha |
1 - 3 razy w sezonie w okresie intensywnego wzrostu |
rzepak ozimy |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 200 l wody |
jesienią w fazie 6 – 8 liści, po ruszeniu wegetacji wiosennej, po wytworzeniu pąków kwiatowych |
kukurydza |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 300 l wody |
w fazie 6-8 liści |
zboża ozime |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 300 l wody |
jesienią po wytworzeniu 4-6 liści oraz wiosną po ruszeniu wegetacji i w fazie strzelania w źdźbło |
zboża jare |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 300 l wody |
po wytworzeniu 6 liści i w fazie strzelania w źdźbło |
soja i inne rośliny strączkowe |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 300 l wody |
po wytworzeniu rozety liściowej i po wytworzeniu pąków kwiatowych |
buraki cukrowe |
nawożenie dolistne 0,75 - 1,5 l/ha w 300 l wody |
w fazie 6 – 8 liści, przed zwarciem międzyrzędzi |