Colchem

Nawóz dolistny Viflo Cal S

Viflo Cal S to dolistny nawóz wapniowy przeznaczony do poprawy zaopatrzenia w wapń drzew i krzewów owocowych oraz warzyw. Wapń w nawozie jest połączony z cząsteczkami nanosrebra, co zapewnia szybsze jego pobranie i przemieszczanie w roślinie. Nanocząsteczki dodatkowo poprawiają natlenienie komórek roślinnych, aktywizują procesy życiowe (fotosyntezę, oddychanie, pobieranie i transport składników pokarmowych) oraz stymulują mechanizmy obronne roślin. Zaleca się stosowanie 2-4 tygodnie przed zbiorem owoców, poprawiając wybarwienie, jędrność oraz odporność na choroby przechowalnicze. Zawiera 6% wapnia i 25ppm srebra.
produkt dostępny Placeholder

produkt dostępny

WARIANT PRODUKTU

Pojemność

ikona wysyłka w 48h Placeholder

wysyłka w 48h

ikona Tylko oryginalne produkty Placeholder

Tylko oryginalne produkty

ikona 100% polska firma Placeholder

100% polska firma

Viflo Cal S jest dolistnym nawozem wapniowym przeznaczonym do poprawy zaopatrzenia w wapń drzew i krzewów owocowych oraz warzyw. Wapń w nawozie występuje w połączeniu z cząsteczkami nanosrebra co zapewnia zdecydowanie szybsze pobranie wapnia i jego przemieszczenie w roślinie. Nanocząsteczki zapewniają dodatkowo lepsze natlenienie komórek roślinnych, aktywizują procesy życiowe roślin takie jak fotosynteza, oddychanie, pobieranie i transport w roślinie składników pokarmowych oraz stymulują mechanizmy obronne roślin.
Zaleca się stosować 2-4 tygodnie przed zbiorem owoców. Poprawia wybarwienie, jędrność owoców oraz wzmacnia odporność na choroby przechowalnicze.

Nawóz Viflo Cal S skład chemiczny:

•    wapń 6%
•    srebro 25ppm


Uprawa    Dawka    Termin stosowania
Jabłonie, grusze    3 l/ha w 500-800l wody    2-6 zabiegów, pierwszy w fazie orzecha laskowego, następnie co 10-14 dni.  Ostatni zabieg 2 tygodnie przed zbiorami.
Wiśnie, czereśnie, śliwy, brzoskwinie    3l/ha w 500-800l wody    2-4 zabiegi w okresie wzrostu oraz 1-2 zabiegi po zbiorach.
Truskawka, malina, porzeczka, agrest    3l/ha w 500-800l wody    Przed kwitnieniem, oraz 1-3 zabiegi w okresie wzrostu owoców.
Warzywa kapustne    3l/ha w 500-800l wody    3 zabiegi, 2 tygodnie po wsadzeniu rozsady i 2 razy w okresie wiązania główek co 7 dni.
Pomidor, papryka, ogórek    3l/ha w 500-800l wody    2 tygodnie po wsadzeniu rozsady, przed kwitnieniem o 2 razy po wytworzeniu pierwszych owoców.