Bayer
Fungicyd

EAN:5908229374771

Luna CARE 71.6 1kg

Luna CARE 71.6 WG 1kg to fungicyd w formie rozpuszczalnych w wodzie granul do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu powierzchniowym i układowym. Zawiera substancje czynne: fluopyram (50 g/kg) i fosetyl glinu (666 g/kg). Przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwacza sadowniczego. Stosowany na jabłoniach (2 kg/ha) przeciw parchu jabłoni oraz na gruszach (3 kg/ha) przeciw parchu gruszy, mączniakowi jabłoni, brązowej plamistości i innym chorobom. Aplikacja w fazie od powstania owoców do początku ich dojrzewania (BBCH 71-80) oraz od nabrzmiewania pąków do początku dojrzewania owoców (BBCH 51-80) dla gruszy. Stosować zgodnie z zaleceniami bezpieczeństwa i przepisami prawnymi.

  • Waga:

    1 kg

  • Długość:

    78 cm

Luna CARE 71.6 WG 1kg  jest to fungicyd w formie rozpuszczalnych w wodzie granul do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu powierzchniowym i układowym.

 

Luna CARE 71.6 WG 1kg - Zawartość substancji czynnych:

  • fluopyram (związek z grupy benzamidów) – 50 g/kg (5,0%)

  • fosetyl glinu (związek z grupy fosfonowych) – 666 g/kg (66,6%)

 

Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnego lub ciągnikowego opryskiwacza sadowniczego.

Luna CARE dawkowanie

 

Luna CARE termin stosowania

 

Uprawa

Zwalczanie Agrofagu

Jak stosować? Dawkowanie

Kiedy stosować?

jabłoń

parch jabłoni

Maksymalna / zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,75 l/ha.

Środek stosować zapobiegawczo lub interwencyjnie, zgodnie z sygnalizacją od fazy, gdy powstały po przekwitnięciu owoc osiąga wielkość do 10 mm do fazy początku dojrzewania owoców (BBCH 71-80). 

grusza

parch gruszy, mączniak jabłoni na gruszy, brązowa plamistość gruszy (Stemphylium), działanie ograniczające: zaraza ogniowa, rak drzew owocowych, rak bakteryjny drzew owocowych

Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 3 kg/ha (1,0 kg na 1 ha i każdy 1 m 
wysokości korony drzewa).

Środek stosować zapobiegawczo lub interwencyjnie, zgodnie z sygnalizacją, od fazy nabrzmiewania pąków kwiatowych do fazy początku dojrzewania owoców (BBCH 51-80).