Marka: INSOL
Grupa upraw: Czereśnia, Jabłoń, Kapusta, Malina, Porzeczka, Rzepak, Śliwa, Truskawka
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne
Produkt chwilowo niedostępny
Wysyłka 48h
Powiadomienie o dostępności
INSOL Ca jest wysoko skoncentrowanym płynnym nawozem przeznaczonym do stosowania dolistnego, charakteryzującym się wysoką zawartością wapnia. Ponadto koncentrat zawiera azot, magnez oraz mikroelementy stabilizowane za pomocą formulacji AcINS. Przeznaczony jest do zapobiegania zaburzeniom fizjologicznym spowodowanym brakiem wapnia. INSOL Ca zapobiega występowaniu: na jabłoniach - gorzkiej plamistości podskórnej; na wiśniach, czereśniach i śliwach - pękaniu owoców; na pomidorach i papryce - suchej zgniliźnie wierzchołkowej; na roślinach kapustnych - brunatnieniu brzegów liści (tipburn). INSOL Ca poprawia jędrność i trwałość owoców truskawki, wiśni, czereśni i pomidorów. Może być stosowany łącznie z wybranymi środkami ochrony roślin oraz odpowiednimi nawozami INSOL. Nawóz jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie, nie tworzy osadów i nie zatyka końcówek opryskiwaczy.
Skład chemiczny:
Stosowanie koncentratów INSOL wg podanych schematów zapewnia:
Uprawa |
Termin stosowania |
Dawka |
Jabłonie |
4 zabiegi od połowy czerwca |
4-6 l/ha 0,5-1 % |
Śliwy, czereśnie i wiśnie |
2 zabiegi od zawiązania owoców co 14 dni |
5 l/ha 0,5-1% |
Pomidory i papryka |
2-3 zabiegi w trakcie wiązania owoców - pod osłonami - w gruncie |
stężenie: 0,1% stężenie: 0,3 % |
Kapustne |
2-3 zabiegi w okresie wiązania główek |
4-5 l/ha do 1% |
Truskawki, maliny, porzeczki i agrest |
2-3 zabiegi w okresie wiązania owoców co 7-10 dni |
5 l/ha do 1% |
Marka: INSOL
Grupa upraw: Czereśnia, Jabłoń, Kapusta, Malina, Porzeczka, Rzepak, Śliwa, Truskawka
Przeznaczenie: uprawy sadownicze uprawy warzywne
INSOL Ca jest wysoko skoncentrowanym płynnym nawozem przeznaczonym do stosowania dolistnego, charakteryzującym się wysoką zawartością wapnia. Ponadto koncentrat zawiera azot, magnez oraz mikroelementy stabilizowane za pomocą formulacji AcINS. Przeznaczony jest do zapobiegania zaburzeniom fizjologicznym spowodowanym brakiem wapnia. INSOL Ca zapobiega występowaniu: na jabłoniach - gorzkiej plamistości podskórnej; na wiśniach, czereśniach i śliwach - pękaniu owoców; na pomidorach i papryce - suchej zgniliźnie wierzchołkowej; na roślinach kapustnych - brunatnieniu brzegów liści (tipburn). INSOL Ca poprawia jędrność i trwałość owoców truskawki, wiśni, czereśni i pomidorów. Może być stosowany łącznie z wybranymi środkami ochrony roślin oraz odpowiednimi nawozami INSOL. Nawóz jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie, nie tworzy osadów i nie zatyka końcówek opryskiwaczy.
Skład chemiczny:
Stosowanie koncentratów INSOL wg podanych schematów zapewnia:
Uprawa |
Termin stosowania |
Dawka |
Jabłonie |
4 zabiegi od połowy czerwca |
4-6 l/ha 0,5-1 % |
Śliwy, czereśnie i wiśnie |
2 zabiegi od zawiązania owoców co 14 dni |
5 l/ha 0,5-1% |
Pomidory i papryka |
2-3 zabiegi w trakcie wiązania owoców - pod osłonami - w gruncie |
stężenie: 0,1% stężenie: 0,3 % |
Kapustne |
2-3 zabiegi w okresie wiązania główek |
4-5 l/ha do 1% |
Truskawki, maliny, porzeczki i agrest |
2-3 zabiegi w okresie wiązania owoców co 7-10 dni |
5 l/ha do 1% |
SKU: 236-c