Doradca Warzywniczy 1/2024
DORADCA WARZYWNICZY
- Aktualne zalecenia i porady specjalistów
- Sprawdzone informacje
- Najnowsze wydarzenia branżowe
- Nowości na rynku agrochemikaliów dla sadownictwa
ZAREJESTRUJ SIĘ I POBIERZ E-BOOK
Bezpłatnie na ekranie Twojego urządzeniaDoradca Warzywniczy 1/2024
Temat numeru:
- Uprawa arbuza - jak uzyskać plon 100 ton
Wybrane artykuły:
- Bakterie azotowe - ocena skuteczności w uprawie warzyw
- Kukurydza cukrowa - stonka kukurydziana rośnie w siłę
- Monokultura w uprawie warzyw - uwaga na skutki
Spis treści:
- AKTUALNOŚCI – Najważniejsze wydarzenia
- NA PÓŁCE – Nowości na rynku
- POD LUPĄ – Ekoschematy i produkty mikrobiologiczne
- TEMAT NUMERU – Uprawa arbuza – jak uzyskać plon 100 ton
- NAWOŻENIE – Bakterie azotowe – ocena skuteczności w uprawie warzyw
- NAWOŻENIE – Wsparcie odporności roślin potrzebne od zaraz
- OCHRONA – Miedź miedzi nierówna – przegląd rozwiązań do ochrony warzyw
- ZAGROŻENIA – Choroby odglebowe warzyw wywoływane przez Fusarium i Pythium
- ZAGROŻENIA – Rozwiąż problem fuzarioz w cebuli z Trichoderma asperellum
- OCHRONA – Jak ochronić cebulę przed wciornastkiem?
- PORADY – Ziemniaki pod kontrolą
- PROGRAMY I ZALECENIA – Zalecenia ochrony i nawożenia
- OCHRONA – Sprawdzony graminicyd o szerokiej rejestracji
- OCHRONA – Kapustne – ochrona przed gąsienicami – chemiczna i ekologiczna, czyli zintegrowana
- PORADY – Monokultura w uprawie warzyw – uwaga na skutki!
- ZAGROŻENIA – Kukurydza cukrowa – stonka kukurydziana rośnie w siłę
- NAWOŻENIE – Papryka i pomidor – optymalne nawożenie wapniem
- PORADY – Jak zoptymalizować dostępność wody
- BADANIA – Gleba – jakie parametry zdiagnozować przed posadzeniem roślin?
- NAWOŻENIE – Wapnowanie – podstawa wysokich plonów!
- NAWOŻENIE – Jak wydobyć potencjał plonotwórczy z gleby?
- PORADY – Adiuwanty – popraw efektywność zabiegów ochrony
- NAWADNIANIE – Irygacja warzyw w uprawach polowych – najlepsze i najoszczędniejsze rozwiązania
- BADANIA – Warzywa kapustne – diagnostyka molekularna patogenów grzybowych i bakteryjnych
- PORADY – Produkcja warzyw z minimum pozostałości
Zamów bezpłatnie prenumeratę
Wypełnij poniższy formularz i uzyskaj darmowy dostęp do wszystkich wydań “Doradcy Warzywniczego”. Publikację udostępniane są w formie cyfrowej (PDF). Możesz je przeglądać zarówno na komputerze jak i na urządzeniach mobilnych.