Jednym z uczestników Targów Sadownictwa i Warzywnictwa 2012 była firma AgroFresh, oferująca
System Jakości SmartFresh. Przemysław Badowski podsumował przebieg sezonu 2011. Lipiec i sierpień obfitowały w opady, a jabłka były wyrośnięte. To spowodowało duże
problemy z gorzką plamistością podskórną. Preparat SmartFresh wpływa na proces dojrzewania owoców, dzięki czemu może zapobiec utracie jakości owoców. Jak się okazuje, może wpłynąć także na
oszczędność energii podczas długotrwałego przechowywania jabłek.
Inne publikacje o Systemie Jakości SmartFresh:
Agrosimex partnerem SmartFresh™
SmartFresh™ – jak to działa?
Jak wygląda aplikacja SmartFresh™?
Przygotowanie komór chłodniczych do sezonu przechowalniczego
Wyznaczanie terminu zbioru owoców
Jak zmniejszyć zużycie energii elektrycznej w komorze chłodniczej?
Sezon przechowalniczy 2011/2012 – pierwsze oceny – wideo