Uprawa | Czas | Dawka |
---|---|---|
Drzewa owocowe | 2-4 zabiegi w sezonie, pierwszy zabieg po wytworzeniu pąków kwiatowych, następny bezpośrednio po kwitnieniu, kolejne co 10-15 dni, do początku dojrzewania owoców. | 0,5 l/ha |
Truskawka | 2-4 zabiegi w sezonie. Pierwszy zabieg po ruszeniu wegetacji wiosennej, następny nie później niż w fazie białego pąka, kolejne wykonywać do początku dojrzewania owoców oraz dwa razy po zbiorach owoców. | 0,5 l/ha |
Warzywa cebulowe, korzeniowe, kapustne | 2-4 zabiegi w sezonie. Pierwszy zabieg 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady lub po wschodach, następne co 10-14 dni | 0,5 l/ha |
Papryka, pomidor, ogórek | 2-4 zabiegi w sezonie. Pierwszy zabieg 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady lub 3 tygodnie po wschodach, następny po wytworzeniu pąków kwiatowych, kolejne podczas wzrostu owoców | 0,5 l/ha |
Ziemniak | 3 zabiegi w sezonie. Pierwszy zabieg wschody/tworzenie pierwszych liści właściwych. | 1-1,5 l/ha |
Uprawa | Czas | Dawka |
---|---|---|
Kukurydza | Po wschodach, wysokość rośliny mniej więcej 10-15 cm (2-4 liście), następnie po 2-3 tygodniach od 1 dawki | 1-1,5 l/ha |
Ziemniak | Wschody/tworzenie pierwszych liści właściwych, dwa kolejne zabiegi co 2-3 tygodnie | 1-1,5 l/ha |
Burak cukrowy | Faza 4-6 liści, po 2-3 tygodniach od pierwszego zabiegu | 1-1,5 l/ha |
Pszenica | Jesień - przed przezimowaniem, wiosna - ruszenie wegetacji/krzewienie/zabieg fungicydowy T1. Kolejne ewentualne 1-2 zabiegi po 0,5-1 l/ha - od fazy 1. kolanko do fazy liść flagowy | 0,5-1 l/ha |
Rzepak | Jesień - 4-6 liście, wiosna - ruszenie wegetacji/ zabieg fungicydowy T1, przed kwitnieniem | 0,5-1 l/ha |