metalosate_ca

Agrocean B

  • skład chemiczny:
    magnez 5%
    bor 2,5%
    , naturalny ekstrakt z alg morskich Laminaria Digitata 47,2%
    w tym kwas alginowy, jod, oligosachrydy, fitohormony(auksyny, cytokininy, kwas indolilooctowy, giberliny, betaina), aminokwasy, mannitol, koloidy.
  • zastosowania w uprawach:-sadownicze
    -warzywnicze
    -rolnicze
  • podobne produkty:

O produkcie

Agrocean B:

  • dostarcza składniki pokarmowe niezbędne do prawidłowego rozwoju kwiatów w okresie ograniczonej aktywności systemu korzeniowego.
  • pobudza syntezę polyamin, co zapewnia prawidłowy rozwój kwiatów.
  • poprawia lotność pyłku i jego kiełkowanie przez co zwiększa liczbę zawiązanych owoców.
  • wpływa korzystnie na podziały komórkowe i wzrost owoców,
  • zwiększa syntezę chlorofilu w liściach,
  • aktywizuje procesy życiowe roślin  w sytuacjach stresowych,
  • uzupełnia niedobory składników pokarmowych na początku wegetacji,
  • stymuluje  pobieranie nawozów z gleby,
  • zwiększa zawartość cukrów w owocach.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wpływ stosowania nawozu Agrocean B na plonowanie buraków cukrowych.  Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie 2008-2009r.

Rok badań obiekt Plon korzeni Zawartość cukry Technologiczny plon cukru
t/ha % % Kg/ha W %
2008 Kontrola 62,7 100 17,3 1085 100
Agrocean B 68,2 108,8 17,7 1207 111,2
2009 Kontrola 80,2 100 16,1 1291 100
Agrocean B 91,5 114,1 16,0 1464 113,4

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin Dawka
Jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl. 1. Różowy pąk
2.Pełnia kwitnienia
3. Opadnie płatków
2l/ha w 500-1000l wody
Truskawki, maliny. 1.przed kwitnieniem
2.pelnia kwitnienia
3.po wytworzeniu owoców na pierwszych kwiatach
2l/ha w 500-1000l wody
Ziemniaki. Po wytworzeniu pokroju krzaka i 14 dni później. 2l/ha w 300l wody
Kukurydza. W fazie 6-8 lisci i 14 dni później. 2l/ha w 300l wody
Rzepak. Jesienia po wytworzeniu6 liści
po ruszeniu wegetacji.
po wytworzeniu łodygi.
po wytworzeniu pąków kwiatowych.
2l/ha w 300l wody
Buraki cukrowe W fazie 6-8 liści i 14 dni później 2l/ha w 300l wody
Warzywa-kapusta, marchew, buraki, fasola, seler. 2-3 zabiegi co 10-14 dni w okresie intensywnego wzrostu 2-3 l/ha w 500l wody
Warzywa- pomidor, papryka, ogórek. 1.Po wytworzeniu pąków kwiatowy
2.pełnia kwitnienia
3.koniec kwitnienia na pierwszych kwiatach
2l/ha w 500 l wody.
pod osłonami stężenie 0,3-1%.