Rosaleaf Czerwony

  • skład chemiczny:
    9% azotu- 8% amonowego, 1%amidowego
    14% pięciotlenku fosforu
    38%tlenku potasu
    2%tlenku magnezu
    4%trójtlenku siarki
    0,01% boru
    0,0075% miedzi
    0,026% żelaza
    0,032% manganu
    0,023%cynku

Rosaleaf Czerwony 9-14-38-2-10 + mikroskładniki

Nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi.
Miedź, żelazo, mangan,cynk schelatowane za pomocą EDTA.

Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.
Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do nawożenia dolistnego i fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin Dawka
Warzywa kapustne 1-3 zabiegi od wiązania główek 2-4kg/ha w 500l wody
Ogórki, pomidory, papryka 2-4 zabiegi w okresie wzrostu owoców 2-4kg/ha w 500l wody
warzywa korzeniowe 1-3 zabiegi od wzrostu korzenia spichrzowego 2-4 kg/ha w500l wody
Porzeczki , agrest Po kwitnieniu i po zbiorze owoców 2-4kg/ha  500-800l wody
Cebula, por 1-2 zabiegi od fazy 8 liści 2-4kg/ha w 500l wody
Rozsada warzyw 1-3 zabiegi Stężenie 0,5%
Drzewa owocowe 1-3 zabiegi po kwitnieniu 2-4kg/ha w 500-1000l wody3-4kg/ha w 500-1000l wody
Ziemniaki 1-3 zabiegi od pokroju krzaka 3-4kg/ha w 200-300l wody
Rzepak Jesienią w fazie 6 liści
1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej
3-5kg/ha w 200-300l wody
Buraki cukrowe 1-2 zabiegi od fazy 5 liści  do zwarcia Międzyrzędzi 3-5kg/ha w 300l wody
Zboża 1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło 3-5kg/ha w 300l wody
Pozostałe uprawy 1-2 zabiegi w celu likwidacji niedoborów potasu 2-4kg/ha 300-500l wody