Rosaleaf Zielony

  • skład chemiczny:20% azotu -1,9% azotowego, 18,1% amidowego,
    20% pieciotlenku fosforu
    20% tlenku potasu
    2% tlenku potasu
    4% trójtlenku siarki
    0,01% boru
    0,0075% miedzi
    0,026 żelaza
    0,032% manganu
    0,023%cynku

Rosaleaf Zielony 20-20-20-2 +mikroskładniki

Nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi.
Miedź, żelazo, mangan,cynk schelatowane za pomocą EDTA.

Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.
Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do nawożenia dolistnego i fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin Dawka
Warzywa kapustne 1-3 zabiegi po wysadzeniu rozsady 2-4kg/ha w  500l wody
Ogórki, pomidor, papryka 1-3 zabiegi po wysadzeniu 2-4 kg/ha w 500l wody
Warzywa korzeniowe 1-3 zabiegi od fazy 8 liści 2-4 kg/ha w 500l wody
Cebula 1-2 zabiegi od fazy 8 liści 2-4kg/ha w 500l wody
Drzewa owocowe 1-2 zabiegi po kwitnieniu 2-4kg/ha w 500-1000l wody
Krzewy owocowe 1-2 razy przed kwitnieniem 2-4kg/ha w 500-800l wody
Ziemniaki 1-3 zabiegi od pokroju krzaka 4-5kg/ha w 200-300l wody
Rzepak 1-2 razy po ruszeniu wegetacji wiosennej 3-5 kg/ha w 200-300l wody
Buraki cukrowe 1-2 zabiegi od fazy 6 liści do zwarcia międzyrzędzi 3-5kg/ha 300l wody
Zboża 1-2 zabiegi od krzewienia do końca strzelania w źdźbło 3-5kg/ha w 300l wody
Pozostałe uprawy W celu przyspieszenia wzrostu roślin 2-4kg/ha w 300-500l wody