Rosaleaf żółty

  • skład chemiczny:10% azotu-9,1% amonowego, 0,9%amidowego
    52% pięciotlenku fosforu
    5%tlenku potasu
    2%tlenku magnezu
    5,6%trójtlenku siarki
    0,01% boru
    0,0075% miedzi
    0,026% żelaza
    0,032% manganu
    0,023%cynku

Rosaleaf żółty 10-52-5 + mikroskładniki

Nawóz NPK z magnezem, siarką i mikroskładnikami pokarmowymi.
Miedź, żelazo, mangan,cynk schelatowane za pomocą EDTA.

Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 2-8.
Nawóz całkowicie rozpuszczalny w wodzie, przeznaczony do nawożenia dolistnego i fertygacji wszystkich upraw sadowniczych, rolniczych i ogrodniczych. Unikalna formuła AAC-2005zapewnia szybkie pobieranie składników pokarmowych i wysoką skuteczność nawozu

 

 

 

 

 

 

 

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin Dawka
Warzywa kapustne 1-2 zabiegi po wysadzeniu rozsady 2-4 kg/ha w 500l wody
Pomidor, papryka Po wysadzeniu rozsady
po wytworzeniu paków kwiatowych
2-4 kg/ha w 500 l wody
Truskawka, malina, porzeczki. Po ruszeniu wegetacji
przed kwitnieniem
2-4 kg/ha w 500l wody
Drzewa owocowe Koniec kwitnienia
początek wzrostu zawiązków
na 4i 2  tygodnie przed zbiorami
2-4 kg/ha w 500-1000l wody
Rośliny ozdobne pod osłonami Na początku wegetacji
po wytworzeniu pąków kwiatowych
Stężenie 0,2-0,5%
Rozsady warzyw 1-2 zabiegi w kresie chłodów Stężenie 0,2-0,5%
kukurydza 1-2 zabiegi w okresie niskich temperatur 3-4 kg/ha w 200-300 l wody
Ziemniaki 1-2 zabiegi w okresie niskich temperatur 3-4 kg/ha w 200-300l wody
Rzepak Po ruszeniu wegetacji
przed kwitnieniem
3-5 kg/ha w  200-300l wody
Pozostałe uprawy W celu likwidacji niedoborów fosforu oraz w okresie niskich temperatur 2-4 kg/ha w 300-500l wody