ASX MAGNEZ plus

  • skład chemiczny:azot 8%- amidowy,
    tlenek magnezu 10%,
    trójtlenek siarki 20%,
    bor 1%,
    miedź 1%,
    żelazo 1%,
    mangan 2%,
    molibden 0,1%,
    cynk 1%.

ASX MAGNEZ plus
8-10-20-2+mikroskładniki

ASX Magnez plus – stały, całkowicie rozpuszczalny
w wodzie nawóz azotowo-magnezowy z siarką oraz
bardzo wysoką zawartością mikroskładników
pokarmowych, przez naczony do nawożenia dolistnegoupraw rolniczych, warzyw i sadów.

Nawóz jest szczególnie wskazany do nawożenia upraw wrażliwych na niedobór magnezu i mikroskładników pokarmowych tj. rzepak,
buraki cukrowe, zboża, uprawy sadownicze, warzywa, ziemniaki, użytki zielone oraz w okresie wiosennych chłodów i na początku suszy, kiedy zdecydowanie spada dostępność magnezu i mikroskładników pokarmowych dla roślin.

Unikalne cechy nawozów ASX:

  • Bogaty skład
  • duża zawartość mikroskładników
  • bardzo dobra rozpuszczalność.

Miedź, żelazo, mangan, cynk schelatowane przez EDTA.

INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Zalecaną ilość nawozu rozpuścić w niewielkiej ilości wody (1 kg – min 10 l wody). Rozpuszczony nawóz wlać do opryskiwacza napełnionego do połowy wodą przy włączonym mieszadle. Uzupełnić wodą do zalecanej ilości.

Zarejestrowane terminy i dawki:

Uprawa Termin Dawka

Jabłonie, grusze, wiśnie, czereśnie, śliwy, porzeczki, winorośl.

1-4 po kwitnieniu, w okresie wzrostu owoców,

1-2 razy po zbiorach owoców

2-3 kg/ha w 500-1000l wody

Maliny, truskawki

Po ruszeniu wegetacji wiosennej, przed kwitnieniem

2-3 kg/ha w 500-800 l wody

Ziemniak

Po wytworzeniu pokroju krzaka i przed zwarciem międzyrzędzi

2-3 kg/ha w 300 l wody

Kukurydza

W fazie 6-8 lisci i przed zwarciem międzyrzędzi

2-4 kg/ha w 300l wody

Rzepak

Jesienią – po wytworzeniu 6-8 liści

Wiosną -po ruszeniu wegetacji i po wytworzeniu łodygi

3-4 kg/ha w 300l wody

Burak cukrowy

W fazie 6 liści i 14 dni później

3-4 kg/ha w 300l wody

Zboża

Jesienią – po wytworzeniu 6-8 liści

Wiosną -po ruszeniu wegetacji,

w fazie krzewienia, w fazie strzeania w źdźbło

2-3 kg/ha w 300l wody

Warzywa

2 tygodnie po wysadzeniu rozsady, następnie w okresie wiosennych chłodów

2 kg/ha w 500l wody

Pozostałe uprawy

W okresie wiosennych chłodów

2 kg/ha w 500l wody