Bolero

  • skład chemiczny:
    9% – bor (B)
    0,8% – molibden (Mo)
  • zastosowania w uprawach:
    -rolnicze
    -warzywnicze

BOLERO Mo

Nawóz borowy z molibdenem nowej generacji. Bolero Mo jest płynnym, zawiesinowym, dolistnym nawozem borowym z molibdenem, przeznaczonym do likwidacji niedoborów boru i molibdenu. Dodatek sorbitolu zapewnia szybkie pobieranie nawozu przez liście nawożonych roślin oraz wysoką skuteczność.

Zalety:

  • Poprawia wykształcenie pyłku i zalążni, przez co wpływa na lepsze kwitnienie i zawiązywanie owoców.Zapobiega opadaniu pąków kwiatowych, kwiatów i zawiązków owoców.
  • Zapobiega deformacjom owoców.
  • Wpływa korzystnie na gromadzenie cukrów w owocach i burakach cukrowych oraz skrobi w ziemniakach.
  • Reguluje gospodarkę węglowodanami w rzepaku– zapas energii.
  • Wpływa korzystnie na zwiększenie koncentracji wapnia w owocach.

 

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin stosowania Dawka nawozu l/ha Ilość cieczy l/ha
Rzepak Jesienią, w fazie formowania rozety, BBCH 15-19.Wiosną:w fazie 4-6 liści albo po ruszeniu wegetacji, BBCH30, pąkowanie BBCH 55 2 l/ha 300-500 l wody
Groch, Fasola W fazie 6-8 liści, w fazie pąkowania BBCH 50 2 l/ha 300-500 l wody
Soja W fazie 6-8 liści, przed fazą pakowania BBCH 49 2 l/ha 300-500 l wody
Brokuł Faza 6-8 liści, BBCH 15-17, rozwój pędów bocznych 1-2 l/ha 300-500 l wody
Kalafior Faza 6-8 liści, BBCH 15-17 oraz 10-14 dni później 1-2 l/ha 300-500 l wody
Warzywa kapustne Faza 6-8 liści, BBCH 15-17 oraz 10-14 dni później 1-2 l/ha 300-500 l wody
Pozostałe warzywa W okresie intensywnego wzrostu 1 l/ha 300 l wody