bolero

Bolero

  • skład chemiczny:
    bor 9,2% rozpuszczalnego w wodzie
  • zastosowania w uprawach:
    – sadownicze
    -rolnicze
    -warzywnicze
  • podobne produkty:-

O produkcie

Bolero jest płynnym, dolistnym nawozem borowym przeznaczonym do likwidacji niedoborów boru. Bor w nawozie występuje w postaci dziesieciowodnego pentaboranu sodu. Dodatek sorbitolu zapewnia szybkie pobieranie nawozu przez liście nawożonych roślin oraz wysoką skuteczność nawozu.

  • Skutecznie likwiduje niedobory boru
  • Poprawia wykształcenie pyłku i zalążni przez co wpływa na lepsze kwitnienie i zawiązywanie owoców.
  • Zapobiega opadaniu pąków kwiatowych, kwiatów i zawiązków owoców.
  • Zapobiega deformacja owoców.
  • wpływa korzystnie na gromadzenie cukrów w owocach i burakach cukrowych oraz skrobi w ziemniakach.
  • Wpływa korzystnie na zwiększenie koncentracji wapnia w owocach.
    Unikać oprysków w wysokich temperaturach i przy silnym nasłonecznieniu

 

Zarejestrowane uprawy i dawki

Uprawa Termin stosowania Dawka nawozu l/ha Ilość cieczy l/ha
Drzewa i krzewy owocowe. Pierwszy zabieg po wytworzeniu pąków kwiatowy, następnie 3 zabiegi co 10-14 dni. 0,5 500-1000
Kapusta, brokuł,  kalafior. 2 tygodnie po wysadzeniu rozsady, następnie 1-2 zabiegi co 10-14 dni. 1-1,5 500
Ziemniaki. Po wytworzeniu pokroju krzaka i 14 dni później. 1,5 300
Buraki cukrowe. Fazie 6-8 liści i 14 dni później. 1,5-2,5 300
Rzepak. Jesienią- po wytworzeniu 6 liści.
Wiosna- po ruszeniu wegetacji i po wytworzeniu pąków kwiatowych.
1,5-2 300
Rośliny strączkowe. Przed kwitnieniem. 1,5 300
Lucerna, koniczyna. Wysokość rośliny 10-12 cm. 1,5 300
Pozostałe uprawy. W przypadku stwierdzenia niedoboru boru. 0,5-1 300-500